Čudesan preokret Hrvatice

Izvor: B92, 31.Avg.2022, 01:17

Čudesan preokret Hrvatice

Hrvatska teniserka Petra Martić prošla je u drugo kolo US Opena. Ona je sa 6.3, 7:6 (3), svlada Ruskinju Varvaru Gračevu.

Bio je to peti dvoboj 31-godišnje Dućanke s 22-godišnjom Ruskinjom u kojem je Martićeva došla do pete međusobne pobede, druge u njihovim mečevima na USO.

Gračeva je u tih pet mečeva osvojila samo jedan set, a blizu osvajanu drugoga je bila i u ovom dvoboju.

Naime, nakon što je Martićeva osvojila prvi set zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brejku u devetom gemu, a prethodno je u osmom spasla dve brejk šanse rivalke Gračeva je u drugom setu povela sa 5:0.

Štaviše, imala je i 30:0 u šestom gemu, ali tada je najbolja hrvatska teniserka nanizala četiri poena i započela veliki preokret. Spasla je Martić i jednu set-loptu servirajući kod 2:5, da bi izborila taj-brejk.

U njemu je, uglavnom zahvaljujući promašajima Ruskinje, Martićeva povela sa 6:1 i treću meč-loptu pretvorila u pobedu za drugo kolo u Njujorku.

Tamo je čeka Španjolka Paula Badosa, koja je posle preokreta savladala Ukrajinku Lesju Curenko sa 3:6, 7:6 (4), 6:3.

Duel Martićeve i Badose će biti na rasporedu u četvrtak, 1. septembra, a u njihovom jedinom dosadašnjem dvoboju, odigranom prošle godine na tvrdoj podlozi u Sinsinatiju, slavila je Španjolka sa 11:9 u taj-brejku trećeg seta, nakon što je Martićeva propustila pet meč-lopti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.