Čelični živci Lajovića, Dušan preokretom do pobede nad Edmundom

Izvor: RTS, 21.Jan.2020, 05:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelični živci Lajovića, Dušan preokretom do pobede nad Edmundom

Srpski teniser Dušan Lajović savladao je Britanca Kajla Edmunda sa 3:0 (7:6, 6:3, 7:6) u setovima u meču prvog kola Australijan opena.
Dušan se na sjajan način vratio rezultatski u meč, nakon što je kiša isti prekinula juče zbog kiše.

Edmund je pre prekida vodio u prvom setu sa 5:2, ali je Lajović uspeo da izjednači na 5:5, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a potom u taj-brejku dobije set.
Osvajanje prvog seta bila je injekcija samopouzdanja za Lajovića, koji naredni osvaja sa 6:3. U dva navrata je oduzeo servis rivalu u drugom setu, koji je trajao 43 minuta.
Treći, ispostaviće se i poslednji set je, poput prvog, doneo veliku borbu za svaki poen.
Edmund je konstantno vodio, ali nije uspeo da ostvari brejk, pa ga je Lajović pratio u stopu.
Nakon 12 gemova, brejka nije bilo, pa je pobednika seta i meča odlučio taj-brejk.
Lajović je ponovo bio skoncentrisaniji u odlučujućim momentima seta i nakon ukupno dva sata i 49 minuta tenisa, upisao pobedu nad 65. teniserom na svetu.
U narednom kolu, srpskog tenisera očekuje duel sa boljim iz meča Kolmans - Pupuškin.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

AO: Lajović nakon preokreta u drugom kolu

Izvor: Radio 021, 21.Jan.2020

Dušan Lajović savladao je Britanca Kajla Edmunda sa 3:0 (7:6, 6:3, 7:6) u meču prvog kola Australijan opena...Lajović je zaostajao 5:2 u prvom setu u ponedeljak kada je zbog kiše meč prekinut...U narednom kolu, srpskog tenisera očekuje duel sa boljim iz meča Kolmans - Pupuškin...Inače, drugog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.