Čekinato vodio pa potonuo, Berdih u finalu sa Agutom

Izvor: B92, 05.Jan.2019, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čekinato vodio pa "potonuo", Berdih u finalu sa Agutom

Češki teniser Tomaš Berdih pobedio je Marka Čekinata sa 2-0 u setovima u polufinalu turnira u Dohi.

Berdih je do pobede došao za jedan čas i 32 minuta, po setovima 7:6(6), 6:3.

Čekinati je prvi pritisnuo servis rivala u prvom setu, te došao do brejka i poveo sa 4:2. U gemu kada je trebalo da potvrdi prednost do koje je došao Berdih je za nijansu podigao nivo igre i iskoristio četvrtu brejk loptu.

Oba tenisera su bila sigurna u servis >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gemovima i došlo se do taj-brejka, gde je opet prvi napao Italijan. On je napravio mini-brejk na početku i čuvao ga do završnice, kada je na 6:3 došao do tri vezane set lopte.

Tada se sve "raspalo" za Čekinata, koji je izgubio naredih pet poena i prepustio prvi set Čehu.

U nastavku igre Berdih je bio motivisaniji da dođe do pobede, odmah na početku seta oduzeo servis rivalu i tu prednost sačuvao do samog kraja.

U finalu turnira iz serije 250 u Dohi Berdih igra protiv čoveka koji je pobedio Novaka Đokovića, španskog tenisera Roberte Bautiste Aguta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.