Barti bolja od Kvitove za plasman u polufinale AO

Izvor: RTS, 28.Jan.2020, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barti bolja od Kvitove za plasman u polufinale AO

Domaća teniserka Ešli Barti plasirala se u polufinale Australijan opena, pošto je sa 2:0 u setovima savladala Petru Kvitovu. U polufinalu je i Sofija Kenin, koja je rezultatom 2:0 eliminisala Ons Žaber iz Tunisa.
Prvi put posle 36 godina, Australija ima predstavnicu u polufinalu prvog grend slema u sezoni. Ešli Barti savladala je Petru Kvitovu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa 2:0 i plasirala se među četiri najbolje teniserke na turniru.

Najbolja teniserka sveta imala je problema sa Čehinjom samo u prvom setu, koji je odlučen u taj-brejku, da bi Bartijeva drugi deo igre rešila u svoju korist rezultatom 6:2, za veliko slavlje domaće publike na "Rod Lejver areni".
Bartijeva će se za plasman u finale boriti protiv Amerikanke Sofije Kenin, koja je sa 2:0 u setovima savladala najveće iznenađenje turnira Ons Žaber.
Keninova je slavila 6:4, 6:4, za sat i po vremena igre protiv teniserke koja će ostati upamćena po tome što je u Melburnu pobedila Karolinu Voznijacki i završila joj profesionalnu karijeru.
U sredu se igraju i ostala dva četvrtfinalna meča, a sastaju se Kontavej – Halep i Muguruza – Pavljučenkova.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.