BOMBARDOVANE ITALIJA I AUSTRIJA, TEŠKO NEVREME POGODILO DVE DRŽAVE: Grad veličine teniske loptice napravio ogromnu štetu (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2021, 23:03

BOMBARDOVANE ITALIJA I AUSTRIJA, TEŠKO NEVREME POGODILO DVE DRŽAVE: Grad veličine teniske loptice napravio ogromnu štetu (FOTO/VIDEO)

Ima i povređenih

Krupni grad koji je "bombardovao" Italiju i Austriju u ponedeljak načinio je znatnu štetu. Lokalni mediji javljaju da je padao krupan grad čija je veličina dostizala i veličinu loptice za tenis.

Grad je usledio tokom vetrovitog i kišovitog vremena, a uništavao je useve, drveće i automobile. Takođe, prijavljena je šteta u nekoliko italijanskih regija, a povređeno je i nekoliko ljudi.

Hail storm damaged many cars today in >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Italy on A1 highway near #Parma https://t.co/JmDIHTdDwu pic.twitter.com/19r3YMlhKV

— Giuseppe Locatelli (@locatellicharts) July 26, 2021

Na autoputu A1 nedaleko od Parme u severnom delu Italije nastala je velika gužva, jer je grad oštetio automobile i razbijao vetrobranska stakla. Nekoliko osoba je povređeno staklom.

Die Natur als Korrektiv: Heute sagt das Wetter „Du hättest nicht so lange (und so gern) arbeiten sollen!“ 😅 https://t.co/JWNJqPNJwb pic.twitter.com/6KDNhlOSD8

— Sozialraumteam Nord Rosenheim (@sozialraumteam) July 26, 2021

Takođe, 78-godišnji muškarac je povređen nakon što je grad razbio prozor njegove radnje i pao na njega. On je potom smešten u bolnicu zbog frakture. Tri osobe su takođe povređene u Modeni nakon što je drvo palo na njihov automobil.

Grad je uništavao domove i imanja, ali i polja i vinograde. Šteta je milionska. U međuvremenu na jugu Italije nema kiše već tri meseca. Požari divljaju Sardinijom, dosad je izgorelo više od 20.000 hektara šume. Uništeno je i nekoliko farmi, a evakuisano je oko 900 ljudi.

Kako javljaju austrijski mediji dve austrijske pokrajine Donju i Gornju Austriju zahvatilo je u ponedeljak teško olujno nevreme.

Isti izvor navodi kako je tuča veličine teniske loptice, a negde i šake, "izbombardovala" 120 krovova kuća u Donjoj Austriji, u okolici grada Kremsa, teško ih oštetivši.

Evropu je ovog leta pogodilo ekstremno nevreme, a obilne kiše su uzrokovale poplave u Nemačkoj, Belgiji, Austriji i još nekoliko zemalja. Poginulo je najmanje 217 ljudi, uglavnom u Nemačkoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.