Izvor: MozzartSport.com, 10.Maj.2020, 21:39

Anakon: Rodžer je bio besan posle poraza od Novaka u prošlogodišnjem finalu Vimbldona

Bivši trener švajcarskog tenisera tvrdi da Federer nije uradio ništa pogrešno u okršaju sa Đokovićem

Dugo će nam u sećanju ostati urezano prošlogodišnje finale Vimbldona između Rodžera Federera i Novaka Đokovića, koje je rešeno u onom neverovatnom petom setu u kojem se igrao „super taj-brejk“, jer su dva velikana tenisa otišla do rezultata 12:12. Srpski teniser je na tom meču uspeo da se izvuče iz neverovatnih situacija, da spasi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nekoliko meč lopti, a da potom u završnom gemu baci na leđa igrača iz Bazela.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Nekadašnji trener Rodžera Federera, Pol Ankon tvrdi da Federer nije uradio ništa pogrešno na tom meču, sem da napravi konačan korak ka pobedi nad Novakom. Amerikanac tvrdi da zna koliko je Švajcarac bio besan nakon meča, ali se seća da mu je u prethodnim razgovorima rekao da je prethodno dobio neke susrete sa Đokovićem koji nisu „bili u planu“.

„Mislim da Federer nije pogrešio ništa, morao je da zatvori meč protiv jednog od najboljih defanzivaca u istoriji tenisa. Možete uvek da okrivite živce i neke druge stvari, ali nekada kada izgubite, a tako ste bili blizu, jednostavno vas ostavi u šoku“, kaže Ankon i dodaje:

„Znam da je bio veoma besan, ali sam sa njim imao razgovore u prošlosti o mečevima sa Đokovićem na US Openu. I ti porazi su bili teški za prihvatanje, ali Rodžer je uvek podsećao da je beležio i neke pobede za koje se možda nije mislilo da će ih upisati“.

Švajcarski teniser je tokom svoje karijere ukupno osam puta bio šampion Vimbldona, pri čemu je od 2003. do 2007. godine osvojio pet uzastopnih titula. Uz to može da se pohvali sa jednim peharom na Roland Garosu, šest pobeda na Australijan Openu i pet naslova pobednika na US Openu. Trenutno se nalazi na četvrtom mestu na svetskoj rang listi, a tokom karijere je upisao ukupno 103 titule.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.