Ugovorom sa Premijer ligom Telekom postao lider u regionu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2021, 10:25

Ugovorom sa Premijer ligom Telekom postao lider u regionu

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da je kupovina prava prenosa Premijer lige na prostoru bivše Jugoslavije, od Slovenije do Severne Makedonije, od 2022. do 2028. godine odličan poslovni potez Telekoma koji će povećati broj korisnika i prihode kompanije, kao da taj ugovor politizuje konkurencije jer se njim završava strategija Telekoma da postane lider u regionu.

"Ovo je odličan poslovni potez Telekoma, jer do 2028. smo pozicionirali naš >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sportski kanal Arenu u zemljama bivše Jugoslavije kao glavni sportski kanal", rekao Lučić gostujući na Prvoj.

Na pitanje da prokomentariše da li je tačno ono što su izneli pojedini mediji da je prava prenosa Premijer lige Telekom platio 600 miliona evra za šest godina, Lučić je rekao da ne može da komentariše cenu zbog poverljivosti ugovra sa Premijer ligom.

Kazao je da mediji u vlasništvu Junated grupe politizuju taj ugovor tvrdeći da se na taj način guši demokratija i naglasio da su to besmislice.

"Pokušavaju da prikažu da se tako borimo protiv N1 i Nove S, a mi smo i ranije govorili da nam je glavna strategija da ojačamo naš sportski kanal i sadržaje. Da li je udar na demorkatiju što će u regionu od Slovenije do Severne Makeodnije da se Premijer liga emituje preko Arene a ne preko Sport kanala? Stvarno mislim da to nema veze sa tim", naveo je Lučić.

Objasnio je da ugovor omogućava Telekomu da Arena prenosi šest godina, od sezone 2022/2023. sve utakmice Premijer lige u šest zemalja bivše Jugoslavije, kao i da je Telekom pobedio na tenderu koji je imao više krugova.

Lučić je napomenuo da je najveća želja korisnika Telekoma bila da najbolji svetski fudbal bude na jednom mestu.

"Novina je da ćemo prenositi svih 380 utakmica na novi i kvalitetan način i promovisaćemo Premijer ligu u svih šest zemalja bivše Jugoslavije.

Naglasio je da je taj ugovor završetak Telekomovom plana da se pozicionira kao lider u reigonu i da je to ono što smeta konkurenciji.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"OVO JE ODLIČAN POSLOVNI POTEZ" Direktor Telekoma o ugovoru sa Premijer ligom i NAVODNIH 600 miliona evra

Izvor: Blic, 22.Jul.2021

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da je kupovina prava prenosa Premijer lige na prostoru bivše Jugoslavije, od Slovenije do Severne Makedonije, od 2022. do 2028. godine odličan poslovni potez Telekoma koji će povećati broj korisnika i prihode kompanije, kao da taj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.