Telekom Srbija po peti put nagradio studente Fakulteta likovnih umetnosti

Izvor: B92, 26.Jun.2021, 14:12

Telekom Srbija po peti put nagradio studente Fakulteta likovnih umetnosti

U Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) u Beogradu otvorena je izložba nagrađenih radova studenata tog fakulteta.

Na njoj je kompanija Telekom Srbija, petu godinu zaredom, nagradila najbolji studentski rad na odseku Novi mediji.

Kompanija je nastavila da pruža sistematsku podršku FLU i pojedincima, te je i ove godine za najbolji studentski rad obezbeđena novčana nagrada koja je pripala studentkinji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milici Bilanović na osnovu odluke stručnog žirija u čijem sastavu su bili Boris Burić, intermedijalni umetnik, Dušan Đorđević Mileusnić, prevodilac i intermedijalni umetnik i Dejan Vasić, likovni kritičar i kustos.

Nagrađeni rad pod nazivom "Plants/industrijska postrojenja", prema oceni stručnog žirija izdvojio se zrelim estetskim izrazom i političkim promišljanjem medija. Kako se navodi u obrazloženju, rad se odlikuje izuzetnim vizuelnim pristupom gde invazivne biljke na prostoru napuštenih industrijskih postrojenja nagoveštavaju zapostavljenost i prepuštenost vremenu tih prostora koji su lišeni svoje prvobitne funkcije.

"Ideja za rad došla je od igre reči, pošto industrial plants, engleska reč za fabrike, u doslovnom prevodu znači biljke, koje su ujedno i jedini preživeli oblik života na ovim napuštenim prostorima. Ovom intervencijom sam želela da skrenem pažnju na nedovoljno brige u tom segmentu. Nagrada mi je stigla u pravom trenutku, kao podsticaj da nastavim da se bavim umetnošću", izjavila je autorka Milica Bilanović.

Uz podršku Telekoma Srbija u vidu specijalne nagrade za najbolji rad, kao i ranijih donacija tehničke i multimedijalne opreme za fakultet, studentima je omogućeno da koriste savremenu opremu i istražuju moderne umetničke izraze u kojima se sve više prepliću raznovrsne umetničke forme, tehnologija i telekomunikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.