RTS i MTS na  zajedničkim projektima

Izvor: RTS, 14.Nov.2018, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS i MTS na zajedničkim projektima

Protokol o saradnji između RTS-a i "Telekoma Srbija", koji predviđa zajedničku produkciju naučnog i serijskog programa najvišeg kvaliteta, potpisan je u prostorijama Radio-televizije Srbije. Sporazum su potpisali generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević i generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk.
Novi sadržaji neće biti emitovani samo na našim kanalima, već i u Telekomovim distributivnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mrežama.

Rezultat zajedničkog rada gledaocima će biti dostupan na TV ekranima tokom 2019. godine, kada će prva sa emitovanjem početi serija "Pet", jedna od šest domaćih serija koje će biti realizovane u sklopu ovog partnerskog poduhvata. Ostale serije će se emitovati kako na kanalima Radio-televizije Srbije tako i u Telekomovim distributivnim mrežama.
Ljubitelji nauke imaće priliku da na novom kanalu "RTS Nauka" uživaju u satima novog i kvalitetnog naučnog, školskog i obrazovnog sadržaja pre svega domaće produkcije, ali i u najboljem inostranom programu. Kanal "RTS Nauka" približiće gledaocima MTS TV-a svet nauke, istraživanja i živopisnih eksperimenata primenjujući iskustva i znanja najboljih svetskih naučnih kanala. 
Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević kaže da je ovaj protokol čekao tri i po godine i da zato misli da jedino što je normalno i prirodno jeste da RTS i MTS sarađuju i da rade zajednički na projektima.
"Pre svega, ono što nas interesuje, to je sadržaj. Mi jesmo apsolutni lider u proizvodnji serijskog programa, ali će se ovom saradnjom sa Telekomom sasvim sigurno još više učvrstiti", rekao je Bujošević.
Generalni direktor "Telekoma Srbija" Predrag Ćulibrk smatra da je RTS pravi partner i da se danas potpisanim protokolom postavljaju temelji dugogodišnje saradnje u produkciji domaćeg premijum programa, serijskog premijum programa, kao i naučnog programa.
"Planiramo da ih emitujemo na našem novom kanalu Superstar, koji od sutra počinje da se emituje i za koji verujemo da će naići na pozitivne reakcije naših korisnika. Istovremeno, raduje nas elan kojim pristupamo zajedničkom radu na novom naučnom kanalu koji će, siguran sam, biti nešto potpuno novo na našem tržištu. Ukoliko uspemo da realizujemo ono što planiramo, a uveren sam da hoćemo, i jedna i druga kuća će svakako ostvariti i svoj komercijalni interes kroz ovu saradnju", izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija. 
Novi kanal Superstar, na kome će, pored ostalog, biti emitovane i serije rađene u partnerstvu sa Radio-televizijom Srbije, biće dostupan korisnicima MTS TV-a na kanalu 103 od 15. novembra.
Pogledaj vesti o: Telekom Srbija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

RTS i MTS na zajedničkim projektima

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Nov.2018

Novi sadržaji neće biti emitovani samo na RTS kanalima, već i u Telekomovim distributivnim mrežama...Rezultat zajedničkog rada gledaocima će biti dostupan na TV ekranima tokom 2019. godine, kada će prva sa emitovanjem početi serija „Pet“, jedna od šest domaćih serija koje će biti realizovane...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.