Osnovna škola u Ubu dobila računare od Telekoma

Izvor: RTS, 27.Sep.2019, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovna škola u Ubu dobila računare od Telekoma

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i generalni direktor kompanije "Telekom Srbija" Predrag Ćulibrk uručili su računarsku i prateću opremu Osnovnoj školi "Milan Munjas" u Ubu.
Ministar Šarčević je podsetio da je informatika i računarstvo obavezan predmet u osnovnim školama i zahvalio kompaniji "Telekom" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na vrednim donacijama za informatičke kabinete.

"Kako bismo obezbedili kontinuitet informatičkog obrazovanja formirali smo Radnu grupu za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u prvi ciklus osnovnog obrazovanja. Time ukazujemo da se osnovne digitalne kompetencije grade prevashodno u sistemu obrazovanja, od najranijeg uzrasta", rekao je on.
Ministar je ukazao i na značaj kompetencija nastavnika u toj oblasti.
"Kroz projekat 'Stvaramo znanje' škole pobednice dobile su neophodnu osnovu za odgovornu primenu digitalnih tehnologija, koje imaju ključnu ulogu u sistemu obrazovanja 21. veka", izjavio je ministar Šarčević.
Generalni direktor "Telekoma Srbija" Predrag Ćulibrk podsetio je da je ta kompanija tokom tri godine opremila 60 informatičkih kabineta u 60 osnovnih škola u Srbiji i da se projekat "„Stvaramo znanje" realizuje u okviru programa "Pokrećemo pokretače".
"Povezivanje digitalnih komunikacija sa učenjem danas je jako važno, jer deca upravo u školama na pravi način uče kako da iskoriste prednosti modernih tehnologija, ali i kako da zaobiđu sve opasnosti koje one nose.", kazao je Ćulibrk.
Škola "Milan Munjas" jedna je od 20 škola koje su građani odabrali tokom internet glasanja, a direktorka škole Živana Baratović ukazala je na značaj angažovanja lokalne zajednice tokom izbora škole.
"Ta oprema je za nas izuzetno važna i znamo da će podići kvalitet ne samo nastave informatike, već i ukupne nastave i vannastavnih aktivnosti koje možemo da ponudimo učenicima. Ovakvi projekti pokazuju koliko je važno da se oko zajedničkog cilja ujedine svi akteri obrazovnog procesa u školama, lokalna zajednica, nadležno ministarstvo i društveno odgovorne firme", izjavila je Baratovićeva.
OŠ "Milan Munjas" je jedna od 20 škola kojima je ove godine dodeljena donacija Telekoma Srbija. Sredstva za opremanje informatičkih kabineta ove godine dodeljena su i školama OŠ "Đura Jakšić", Čurug, OŠ "Doža Đerđ", Gunaroš, OŠ "Branko Ćopić", Lukićevo, OŠ "Sava Munćan", Kruščica, OŠ „Jovan Popović", Susek, OŠ "Majur", Majur, OŠ „Sveti Sava", Popučke, OŠ "Petar Vragolić", Ljubovija, OŠ "14. oktobar", Barič, OŠ "9. maj", Sastavci, OŠ "Sveti Sava", Toponica, OŠ "Karađorđe", Rača, OŠ "Branko Radičević", Sedlare, OŠ "Sreten Lazarević", Prilike, OŠ "Vuk Karadžić", Donji Milanovac, OŠ "Dositej Obradović", Vražogrnac, OŠ "Branko Radičević", Trgovište, OŠ 2Stana Bačanin", Leposavić i OŠ "Vuk Karadžić", Žitni Potok.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šarčević i Ćulibrk uručili računarsku opremu školi na Ubu

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2019

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i generalni direktor kompanije Telekom Srbija Predrag Ćulibrk uručili su danas računarsku i prateću opremu Osnovnoj školi "Milan Munjas" u Ubu...Kako se navodi u saopštenju, Šarčević je podsetio da je informatika i računarstvo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.