Od jeseni pametne telefonske govornice u Beogradu

Izvor: RTS, 02.Jun.2020, 13:32

Od jeseni pametne telefonske govornice u Beogradu

Beograd dobija mrežu "pametnih" telefonskih govornica, a prvih 50 biće postavljene u centralnim beogradskim opštinama u okviru projekta digitalizacije telefonskih govornica, koji je predstavljen u Naučno-tehnološkom parku.
Prezentaciji projekta prisustvovala je premijerka Ana Brnabić, a ugovor o poslovno tehničkoj saradnji u vezi sa digitalizacijom telefonskih govornica potpisali su kompanija " >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Telekom Srbija" i "Strawberry Energy", koja je pionir u razvoju pametnih IoT uređaja i "pametnih gradova".

Projekat obuhvata zamenu 100 govornica u centralnim gradskim opštinama, a u okviru prve faze čija je vrednost 2,5 miliona evra, na jesen će biti zamenjeno prvih 50 govornica.
Premijerka Srbije je imala priliku da se na "prototipu" govornice upozna sa funkcionisanjem budućih pametnih govornica koje, osim telefonskih poziva, nude besplatan internet, SOS poziv, punjenje mobilnih uređaja...
Pametne govornice će na interaktivnom ekranu osetljivom na dodir pružati informacije i o gradskim servisima, mapi grada i linijama gradskog prevoza, turističkoj i kulturnoj ponudi grada.
Projekat je potpuno besplatan za građane.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Od jeseni pametne telefonske govornice u Beogradu

Izvor: Beta Video, 02.Jun.2020

BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas u Naučno-tehnološkom parku Beograd predstavljanju projekta ``pametnih`` telefonskih govornica, koji obuhvata zamenu 100 govornica u centralnim beogradskim opštinama. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.