Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 18:25

Žreb za U19 Svetsko prvenstvo u košarci: Srbija u drugom šeširu

Naši juniori čekaju protivnike pred prvenstvo koje će se u julu igrati u Letoniji

Žreb za Svetsko prvenstvo u košarci za igraće do 19 godina održaće se u sredu, a na turniru za muškarce igraće i Srbija.

Reprezentacija Srbije, predvođena selektorom Zoranom Lukićem, nalazi se u drugom šeširu pred >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << žreb zajedno sa Francuskom, Litvanijom i Turskom. U prvom šeširu su SAD, Kanada, Španija i domaćin Letonija. U trećem Australija, Južna Koreja, Japan i Iran, dok se u četvrtom nalaze Argentina, Portoriko, Mali i Senegal.

Žreb je na programu i za mušku i žensku konkurenciju (naše dame ne igraju), kreće sutra od 17 časova i 30 minuta u Berlinu. Žreb će biti otvoren, s tim što će jedino ograničenje bitito da Argentina i Portoriko odu u grupe koje ne sadrže reprezentacije sa njihovog podneblja.

Svetsko prvenstvo za igrače do 19 godina igraće se od 3. do 11. jula. Ukupno učestvuje 16 timova.

Kvalifikovanje na ovaj turnir nije bilo moguće preko kontinentalnih takmičenja jer su ona bila otkazana prošle godine, pa su na turniru najbolje selekcije po FIBA renkingu, osim reprezentacija iz Afrike. Tako će od 3. do 11. jula na prvenstvu za košarkaše igrati Mali, Senegal, SAD, Kanada, Argentina, Porto Riko, Australija, Kina, Koreja, Japan, Španija, Francuska, Letonija, Litvanija, Turska i Srbija.

Prošle godine su zbog pandemije koronavirusa okončane sve reprezentativne aktivnosti, pa je FIBA posle zakazala termine novih takmičenja.

Utakmice će se igrati u Rigi i Daugavpilsu.

Kada je reč o košarkašicama do 19 godina, na Svetskom prvenstvu u mađarskom Debrecinu (7-15. avgust) učestvovaće Egipat, Mali, SAD, Kanada, Brazil, Argentina, Australija, Kina, Japan, Koreja, Španija, Francuska, Italija, Rusija, Češka i domaćin Mađarska.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.