Zlatni džudo veteran iz Pančeva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2019, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatni džudo veteran iz Pančeva

Slavko Stanišić, veteran džudo kluba Dinamo iz Pančeva odbranio je u Maroku zlatnu medalju sa prethodnog svetskog prvenstva u Meksiku.

On je iponom savladao Dermonta Kilena iz Irske i Rusa Vladimira Kuznjecova, a potom je u finalu pobedio Ukrajinca Volodimira Ivanenka.

Stanišić je svaku borbu završio za jedan minut u proseku.

"Ja sam težak 110 kilograma. Nemam ja ni neku težinu, ni visinu. To su kolosi. To su 140 - 150 kilograma, ali ja to nadoknađujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mojom brzinom, kondicijom... Ne smem stati. Sa njima se ne sme stati. Napadaš, i to mi je bila taktika", objašnjava Stanišić.

Slavko nema nameru da skoro okači "kimono na ofinger", pre svega zbog mladih članova Dinama.

"Ja to ne smem uraditi. Vidite iza mene ova plejada malih dečaka i devojčica. Mislim da im treba dati motiva, treba trajati. Mislim da sam eto i neki uzor za rad", kaže.

Zato kad pitate "Dinamov" podlmadak o ambicijama sledi odgovor.

"Pa, da budem prvak sveta kao naš trener čika Slavko", kaže Aleksa koji je za početak, prošlog vikenda postao prvak države.

"Uzeo sam sad u subotu titulu prvaka države u Beogradu. Radio sam do 46 kilograma, imao sam četiri borbe i sve četiri pobedio. Bila je samo teška treća borba, malo teža, ali dobro je prošlo", kaže.

Trener Dinama Ljubomir Stanišić, i sam bivši šampion, ponosan je kako na svog mlađeg brata, tako i na uspehe svih ostalih takmičara.

"Ja sam na neki način sretan čovek što imam klince, čak i do četiri-pet godina, pa evo do veterana. Sve selekcije. Jer, oni su takmičari, budući šampioni koji žele sebe da dokažu, i onda kad se napravi taj spoj, nešto ih naučiš, pokažeš im nešto, vidiš da on to kapiraju da žele. Ma nema lepše, nema srećnijeg čoveka od mene", navodi.

U "Dinamu" naročitu pažnju poklanjaju školskom uspehu mladih takmičara. Zato tamo postoji gvozdeno pravilo da ko nije bar vrlodobar đak u školi ne može da uđe u trening.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.