Žarko Krajišnik, vicešampion sveta u taekvondu

Izvor: RTS, 14.Avg.2019, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žarko Krajišnik, vicešampion sveta u taekvondu

Mladi sportista iz Šapca postigao je do sada najveći uspeh u istoriji taekvonda u našoj zemlji: osvojio je srebrnu medelju na svetskom prvenstvu u Uzbekistanu.
Za vicešampiona Svetskog prvenstva u taekvondu, kadeta Žarka Krajišnika, u šabačkoj Gradskoj kući organizovan je prijem. U pet borbi, od njega je bio bolji samo takmičar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Rusije.

Prvog i drugog protivnika, takmičare iz Fazilenda i Afrike, lako je pobedio. Treća borba bila je jeda od težih, ističe Žarko:
"Bio je veliki pritisak, pošto je bilo za medalju. Protivnik je bio iz Australije. Četvrti je bio Meksikanac, bio je izuzetan protivnik, baš dobar, peta borba je bila protiv Rusa. Nadao sam se medalji više od svega, i presrećan sam."
Do sada to nikom nije uspelo, naglašava trener Taekvondo kluba Šabac Jovan Dedić:
"Do sada to nikome nije pošlo za rukom - ni u jednoj kategoriji, ne samo u kadetskoj u kojoj je on sada bio. Imamo medalja u taekvondou sa evropskih prvenstava, imamo čak i sa Olimpijade, ali na Svetskom prvenstvu ovo je prva srebrna."

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.