Zaharova: Hrvati nam se izvinjavaju zbog Domagoja Vide

Izvor: RTS, 12.Jul.2018, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Hrvati nam se izvinjavaju zbog Domagoja Vide

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova dobilo je veliki broj poruka od građana Hrvatske, u kojima se oni izvinjavaju za komentare hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide na Svetskom prvenstvu u fudbalu, izjavila je portparolka tog ministarstva Marija Zaharova.
Na video-snimku, koji je objavljen nakon pobede Hrvatske nad Rusijom u četvrtfinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Svetskog prvenstva, Vida uzvikuje "Slava Ukrajini", a bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević dodaje da je to bila "pobeda za Dinamo i Ukrajinu".

Zaharova je rekla da su se mnogi hrvatski građani izvinili, ocenivši da su neprikladne politički obojene izjave na fudbalskom prvenstvu.
"Postoji igra fudbal i postoji politika – to su različite stvari", naglasila je Zaharova.
Međunarodna fudbalska asocijacija (FIFA) objavila je zvanično upozorenje Vidi zbog snimka, dok je Vukojevića kaznila sa 15.000 švajcarskih franaka.
"Registrovali smo stav FIFA, koja je sprovela sopstvenu istragu, i čuli sve šta je rečeno u ime hrvatske strane", dodala je Zaharova, prenosi Tas. 
Bez promene stava o KiM 
Rusija svoj principijelni stav o Kosmetu nije promenila, izjavila je Marija Zaharova.
Na redovnoj konferenciji za medije, novinarka je pitala Zaharovu da li se stav Rusije o Kosmetu promenio nakon usputnog susreta ruskog premijera Dmitrija Medvedeva i kosovskog predsednika Hašima Tačija u Ankari, prenosi Sputnjik.
Prema rečima samog Tačija, njegov kratki susret s ruskim premijerom odigrao se tokom inauguracije turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. 
"Tom prilikom sam od premijera Medvedeva tražio da naše države uspostave početnu komunikaciju", napisao je Tači na svojoj stranici na Fejsbuku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Klopu se dopali Hrvati, dovodi Lovrenu društvo iz domovine!

Izvor: Sportske.net, 13.Jul.2018, 16:40

Izgleda da je poslata i zvanična ponuda...Kako prenosi turski list "Fanatik", Liverpul je poslao ponudu na adresu Bešiktaša za usluge hrvatskog reprezentativca Domagoja Vide...Iskusni hrvatski štoper je u januaru pojačao istanbulske "Orlove", stigao je kao slobodan igrač nakon što mu je istekao...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.