ZA TO JE TREBALO IMATI ONU STVAR: Selektor Argentine otkrio kako je prevario Sašu Đorđevića

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA TO JE TREBALO IMATI ONU STVAR: Selektor Argentine otkrio kako je prevario Sašu Đorđevića

Formula uspeha.

Argentina je načinila iznenađenje u četvrftinalu Svetskog prvenstva savladavši Srbiju sa 97:87. Selektor Gaučosa Serđo Ernandez imao je zanimljivu analizu meča, pošto je objasnio kako je nadmudrio kolegu Aleksandra Đorđevića.

- Evo šta je bila naša tajna - mi smo do ovog meča bili najbolja odbrana na šampionatu sveta po broju ukradenih lopti po meču, ali nam je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jasno da će nam oni ubaciti 90 poena. To nismo mogli da zaustavimo, znali smo da ne možemo. To je bila početna misao. Shvatili smo da moramo da damo više poena od nje! Ne znam tačno, 95, 100 poena. Znate, svi treneri stalno potenciraju: “Odbrana! Odbrana!”. Razumem ja sve to. Svi treneri vole odbranu, ali morate da dajete koševe da biste pobedili – objasnio je Ernandez.

To je bila formula uspeha.

Znali smo dve stvari. Prvo, da Srbija ima probleme u odbrani i drugo, da može stalno da daje koševe. A mi smo dali 97 poena! Ako mene pitate, to je bio ključ uspeha Argentine. Napad, a ne odbrana – konstatovao je Ernandez.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.