Vreme za velika dela - u susret seniorskom svetskom prvenstvu u boksu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2020, 14:09

Vreme za velika dela - u susret seniorskom svetskom prvenstvu u boksu

Beograd će sledeće godine, nakon četrdeset dve godine, biti domaćin seniorskog svetskog prvenstva u boksu. Te već davne 1978. godine na svetskom šampionatu održanom u hali Pionir Jugoslavija je osvojila šest srebrnih i jednu bronzanu medalјu. Među osvajačima medalјa bila su i dvojica legendarnih boksera novosadske Vojvodine, Tadija i Slobodan Kačar koji su svom klubu i Novom Sadu doneli srebrnu i bronzanu medalјu.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Svetskom prvenstvu koje će biti održano u Beogradu na proleće 2021. godine Bokserski klub Vojvodina će imati troje predstavnika: Sejdi Nazifa (56 kg),Ognjena Đurđeva (65 kg) i Bojanu Dragićević (65 kg).

Za razliku od pomenutog svetskog šampionata iz 1978. godine kada su se braća Kačar borila i izborila za odličja, od mladih i talentovanih takmičara Vojvodine nije realno očekivati bilo šta više od samog učešća jer je naša plemenita veština već decenijama u rezultatskom zaostatku od Evrope i sveta. Ipak, u sportu su čuda moguća, pa nama a posebno njima sportsku nadu niko ne može oduzeti. Stoga su u našem najtrofejnijem bokserskom kolektivu već uradili posebnu strategiju priprema za pomenuto troje reprezentativaca i potencijalnih učesnika na predstojećem Svetskom prvenstvu u Beogradu.

"Sa njima ćemo početi individualni rad već od prvog avgusta. Poenta je da uskladimo naš program sa njihovim reprezentativnim obavezama i treninzima. Ono čime mi kao klub želimo da doprinesemo njihovoj što bolјoj pripremi ogledaće se kroz organizaciju što kvalitenijih sparing partnera i kontrolnih mečeva, kako bi mogli imati kvalitetniji uvid u njihovu formu. Verujem da ćemo na tom putu imati punu podršku privrede grada i pokrajine jer bez ulaganja u njihov sportski talenat nećemo napraviti sportski rezultat. I samo učešće na svetskom šampionatu predstavlјaće veliki uspeh kako za njih tako i za Bokserski klub Vojvodinu", kaže predsednik BK Vojvodine Milan Kozomora.

Reprezentativcima iz redova Vojvodine na treninzima će se priklјučiti i ostali članovi od 15. avgusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.