Vlasotinčanin osvojio dve medalje na Svetskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema

Izvor: JužneVesti.com, 26.Okt.2021, 09:37

Vlasotinčanin osvojio dve medalje na Svetskom prvenstvu u rešavanju šahovskih problema

Na Rodosu je od 16. do 23 oktobra održano Svetsko prvenstvo u rešavanju šahovskih problema, a Živan Šušulić iz Vlasotinca osvojio je zlatnu medalju zajedno sa Ilijom Serafimovićem u brzom sastavljanju problema. Pored njih dvojice, reprezentaciju Srbije predstavljao je i Marjan Kovačević, a srpski tim u rešavanju problema osvojio je bronzanu medalju.

Ovo je za profesora matematike u penziji i nekadašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << predsednika Opštine bio debitantski nastup za reprezentaciju, za šta kaže da je velika časti i privilegija. Svetski šampioni u rešavanju šahovskih problema; foto: Opština Vlasotince

Problemskim šahom intenzivno sam se bavio u studentskim danima, pa tek ponovo u poslednje tri godine. U ovoj godini sam postigao značajne rezultate, što je možda uticalo na to da dobijem poziv za reprezentaciju - rekao je Šušulić.

Ove godine osvojio je prvo mesto na Svetskom rešavačkom takmičenju u Beogradu i treće mesto na prestižnom takmičenju u Francuskoj. Postao je i član reprezentacije Srbije u sastavljanju šahovskih problema - pomoćni matovi.

Šušulić je član ŠK Vlasotince, a trenutno vodi šahovsku sekciju pionira.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.