Izvor: RTS, 03.Okt.2022, 13:19

Vidojković za RTS: Motivacija i želja su recept za uspeh

Mladi atletičar Bogdan Vidojković, koji je na svetskom šampionatu za juniore u Kaliju osvojio zavidno 7. mesto u trci na 110 metara sa preponama, bio je gost Jutarnjeg programa RTS-a.
Može se reći da je Svetsko atletsko prvenstvo za juniore koje se održavalo u Kolumbiji bilo uspešno za reprezentaciju Srbije - Adrijana Vilagoš se u disciplini bacanja koplja okitila najsjajnijm odličjem, Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju u skoku u vis dok >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Bogdan Vidojković zauazeo 7. mesto u trci na 110 metara sa preponama.

"Trener me je na ovu disciplinu prebacio jer moja visina i telesna konstitucija odgovaraju ovoj vrsti nadmetanja, odnosno trci sa preopnama" izjavio je član atletskog kluba Crvena zvezda. 
Sedmo mesto u trci na 110 metara sa preponama osvojio je rezultatom od 13.81 sekunde, a rezultatom od 13.69 u kvalifikacijama šampionata Vidojković je postavio nacionalni juniorski rekord.
Atletikom je počeo da se bavi pre šest godina kada i njegova mlađa sestra, dok trke sa preponama trči aktivno od 2018. godine.
Bogdan nema puno vremena za predah jer uskoro prelazi u seniore i već na zimu ga očekuje državno prvenstvo, a naredog leta i Evropsko prvenstvo za mlađe juniore. 
"Počinjem da se spremam za zimsku sezonu kada ću preći u seniorsku kategoriju gde se visina prepona povećava. Nadam se da ću se dobro privići, jer me već narednog leta očekuje Evropsko prvenstvo za mlađe juniore gde se nadam borbi za finale", rekao je Vidojković.
Vidojković se takmiči i na 100 metara, dok je u disciplini 200 metara nacionalni šampion sa vremenom 21:48.  
Bogdan poručuje da je recept za uspeh motivacija i želja koja ne sme da izostane.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.