Vaterpolisti zadovoljni početkom šampionata

Izvor: RTS, 17.Jul.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti zadovoljni početkom šampionata

Dejan Savić i njegovi igrači zadovoljni su prvom utakmicom na Svetskom prvenstvu i pobedom nad Južnom Afrikom i očekuju sve bolju formu kako turnir bude odmicao.

Na konstataciju da je reprezentacija Srbije u duelu sa Južnom Afrikom imala samo lakši trening, selektor Dejan Savić je rekao:
"Nije lakši jer smo jak trening imali pre podne, pred ovu utakmicu. Ali, sigurno da mi ne bežimo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od uloge favorita i kao što smo usotalom i rekli pred polazak u Budimpeštu".
Savić je rekao da je cilj "delfina" medalja na Svetskom prvenstvu.
"Cilj naše organizacije je da se osvoji prvo mesto, tako su nam rekli. Mi smo ušli u novi olimpijski ciklus i realno je da cilj bude jedna od medalja" kaže selektor Srbije.
Andrija Prlainović smatra da je meč protiv Južne Afrike dobar uvod za nastavak turnira.
"Očekivali smo ovakvu utakmicu i iskoristili smo je da se dobro rasplivamo. Imali smo dosta kontra napada, mnogio šuteva na gol, osetili smo teren i ovo je dobar uvod za nastavak turnira. Protiv Španije nas očekuje mnogo zahtevnija utakmica", rekao je Prlainović i dodao:
"Jutros smo imali veoma jak trening, jer je u duelu sa Južnom Afrikom kvalitet svakako bio na našoj strani. Kod nas je postala praksa da kada igramo protiv evidentno slabijeg rivala to iskoristimo da dobro treniramo, jer to nam uvek mnogo znači u kasnijoj fazi takmičenja. Ono što nas krasi godinama je činjenica da podižemo formu kako takmičenje odmiče, mi ćemo učiniti sve da to tako bude i ovog puta."
Prlainović je prokomentarisao i trujumf Španaca u duelu sa Grcima.
"Zanimljiva utakmica, svi smo je gledali. Očekivao sam da će biti neizvesno, Španija je bila za nijansu bolja. Mislim da će i naši dueli sa Špancima i Grcima biti veoma interesantni", smatra Prlainović.
Jedan od najmlađih članova ekipe Nikola Jakšić zadovoljan je prvom utakmicom na prvenstvu.
"Ušli smo u meč maksimalno ozbiljno kao što treba i kao što je za nas to postalo uobičajeno. Takav naš pristup odrazio se i na konačan rezultat i nadam se da će sledeća utakmica biti još bolja. Očekujem da ćemo dizati formu kako šampionat bude odmicao i da ćemo pokazati da smo zasluženo već godinama u samom vrhu", rekao je Jakšić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Savić: Nije bio trening, cilj je jasan

Izvor: B92, 17.Jul.2017

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je da utakmica protiv Južne Afrike i ubedljiva pobeda nisu bili lakši trening..."Nije lakši trening, jer smo jak imali pre podne, pred ovu utakmicu. Ali, sigurno da mi ne bežimo od uloge favorita i kao što smo uostalom i rekli pred polazak u Budimpeštu",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.