VIDEO: Održana trka puževa, pobednik dobio srebrnu posudu sa salatom

Izvor: Radio 021, 23.Jul.2018, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Održana trka puževa, pobednik dobio srebrnu posudu sa salatom

Više od 200 puževa takmičilo se na svetskom prvenstvu za najbržeg puža, koje se tradicionalno održava u Velikoj Britaniji još od 1960. godine.

Takmičenje se održava na stolu na kojem su iscrtana tri kruga, a pobednik je puž koji prvi od središnjeg kruga stigne do spoljneg. Trka počinje uzvikom "Priprema, pozor, polako!".

Svako može da učestvuje, a potrebno je doneti puža iz sopstvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dvorišta ili izabrati jednog iz zalihe organizatora.

Pobednik dobija srebrnu posudu sa zelenom salatom, a ove godine to je bio puž Hosta nazvan po biljci na kojoj ga je jutro pre takmičenja pokupio njegov vlasnik.

Inače, Ginisov rekord drži puž Arči, koji je 1995. godine prešao 33 centimetra dug teren za dva minuta i 20 sekundi.



Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.