Portugalski blickrig i Rikardinjova majstorija previše za Srbiju

Izvor: B92, 24.Sep.2021, 20:34

Portugalski "blickrig" i Rikardinjova majstorija previše za Srbiju

Futsaleri Srbije poraženi su od Portugalije 4:3 u okviru osmine finala Svetskog prvenstva.

Bili su bolji Portugalci u prvom poluvremenu, ali Srbija je pružila žestok otpor. Ipak, nakon majstorije Rikardinja u 14. minutu Portugal stiže do prednosti.

Bili su bolji Portugalci u prvom poluvremenu, ali Srbija je pružila žestok otpor. Ipak, nakon majstorije Rikardinja u 14. minutu Portugal stiže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do prednosti.

Koeljo je proigrao ponajboljeg igrača na svetu koji je loptu sproveo petom u mrežu. Mogli su odmah da dupliraju prednost Portugalci, ali se prečka gola Aksentijevića isprečila.

Ipak, što nije usledilo tad jeste nepuna dva minuta od gola Rikardinja. Asistent kod prvog gola i fudbaler Barselone Andre Koeljo je ovoga puta bio glavni protagonista koji je krunisao lepu akciju svoje ekipe.

Imala je Srbija svoje prilike. Pokušavali su Lazarević i Kocić, ali bi se nekako uvek isprečio Bebe.

Pauza je prijala našoj selekciji koja je drugo poluvreme otvorila stavivom nakon šuta Lazarevića.

Više sreće je imao u nastavku verovatno i najbolji igrač srpskog nacionalnog tima. Prošao je brzonogi Lazarević po strani, a zatim zakucao loptu u mrežu Bebea.

Videlo se da su Portugalci uzdrmani, a Srbija je imala još nekoliko prilika. Najbolju je propustio Tomić koji se oslobodio protivnika na maestralni način, ali je završnica izostala.

Njegov promašaj je popravio Jovan Lazarević samo pet minuta od prvog gola. Nekadašnji član Ekonomca doneo je Srbiji poravnanje 12 minuta pre kraja meča.

Donekle je opao nivo igre Srbije nakon izjednačenja. Nisu imali snage naši futsaleri da krenu i na taj odlučujući, treći gol.

Sa druge strane čuvao ih je Aksentijević i, u maloj meri, sreća. Stoga je meč otišao u produžetke.

Portugalci su izveli loptu početni udarac u dodatnih pet minuta, a neprijatnosti za Srbiju su ubrzo nastupile.

Tomić je tokom građenja nezgodno zakačio protivničkog igrača, a sudija je razmatrao šta da radi dok se Portugalac valjao po zemlji. Ipak, sudija se odlučio da ne preduzme mere, a Erik je ubruzo ustao.

Međutim, to nije spaslo Srbiju od onoga što je usledilo. Najpre se Varela izvukao i dobrim udarcem matirao Aksentijevića za 3:2. Srpski futsaleri su očigledno poljuljani ovim golom, te je usledio još jedan ubrzo nakon tog.

Erik je zahvatio loptu iz kornera, a ona se od Radovanovića odbila u gol Srbije za vođstvo Portugalije 4:2.

To je ujedno bio i konačni rezultat nakon prvog produžetka.

Imala je Srbija svoje prilike u drugom produžetku. Najpre je šut Lazarevića izblokiran iz izgledne pozicije, a potom Rajčević ne koristi stvoren višak.

Možda je trebalo Srbija da dobije i penal ili dva. Ipak, u oba slučaja je presuđeno da je lopta napucala u ruku Portugalce. Ono što jeste dobila je crveni karton za Aksentijevića.

Na 40 sekundi do kraja Rakić je golom doneo nadu Srbiji da može do izjednačenja. Imala je Srbija i nekoliko šuteva za izjednačenje, ali do njega nije stigla.

Portugalija će u četvrtfinalu igrati sa Španijom koja je savladala Češku rezultatom 5:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.