Uspeh reprezentacije - vetar u leđa srpskom hokeju (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2019, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeh reprezentacije - vetar u leđa srpskom hokeju (AUDIO)

Naša hokejaška reprezentacija ostvarila je veliki uspeh osvajanjem zlatne medalje na Svetskom prvenstvu Druge divizije A grupe u Beogradu. Najsjajnije odličje omogućilo je Srbiji plasman u Prvu diviziju u kojoj će igrati naredne godine, a reprezentativac Marko Sretović istakao je da je prva utakmica protiv reprezentacije Hrvatske probudila veru da je uspeh ostvariv.

"Pred samo prvenstvo nije bilo puno priče o uspehu, već nam je najvažnije bilo da se okupimo jer nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije bio poznat sastav ekipe, ko će je voditi, ni kada počinju pripreme", kaže Sretović i dodaje da je optimizam porastao kada su pripreme otpočele i kada je postala evidentna dobra atmosfera u ekipi.

Kuriozitet je da je Marko Sretović bio član reprezentacije koja je i pre jedne decenije ostvarila isti uspeh u Novom Sadu, a ističe da je sadašnji uspeh veći s obzirom na to da je situacija u klupskom hokeju pre 10 godina bila mnogo bolja.

"Kada smo osvojili prvu medalju, bilo je 5 profesionalnih klubova u Srbiji, što je za naš nivo hokeja velika konkurencija, a samim tim bio je i veći fond igrača za reprezentaciju", objašnjava Sretović, koji se ovom medaljom oprostio od dresa reprezentacije.

Kada je reč o uslovima u kojima naši hokejaši treniraju, on ističe da su novčani problemi uvek aktuelni, kao i u drugim sportovima, ali da se nada da će biti pozitivne promene u odnosu prema srpskom hokeju nakon ovog uspeha reprezentacije.

„Infrastruktura za hokej u zemlji ne postoji budući da hala u kojoj smo igrali više ne ispunjava uslove i norme modernog hokeja", objašnjava Sretović i dodaje da je funkcionalni minimum za halu za hokej 10 meseci leda godišnje.

"Iskreno se nadam da će biti dobre volje kod ljudi koji su u mogućnosti da pomognu da se izgradi bar još jedna hala jer u suprotnom nove generacije hokejaša, uprkos svom talentu, neće biti u mogućnosti da igraju hokej u seniorskoj konkurenciji", smatra Sretović.

On dodaje da bi bilo poželjno da se "Partizan", "Vojvodina" i "Crvena zvezda" kao klubovi dignu na jedan viši nivo jer su nedostatak ulaganja u klubove najveća prepreka hokeju u Srbiji.

Kada je reč o opstanku reprezentacije u višem rangu takmičenja, Sretović ističe da je neophodna konstantna saradnja između igrača i selektora, kao i da se obezbedi pripremni period od minimum tri nedelje kako bi ekipa bila uigrana i spremna za takmičarski nastup.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.