Izvor: MozzartSport.com, 18.Nov.2020, 03:12

Urugvaj nesrećan, Brazil ružan i nepogrešivo precizan (VIDEO)

Artur i Rišarlison za komfornih 2:0 u Montevideu

Maksimalnih 12 bodova iz četiri kola južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Rezultati na nivou renomea aktuelnog šampiona kontinenta, mada ovo nije onaj Brazil uz čiju ćete se igru radovati kao dete dok gleda omiljeni crtani film. Ali zato jeste tim koji greške ne prašta što je na svojoj koži osetio i nesrećni Urugvaj, koji je u Montevideo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izgubio sa 0:2.

Nesrećan je ne zbog rezultata već zato što je sve što je moglo da krene po zlu zaista i otišlo. U prvom poluvremenu su Urusi dva puta pogađali prečku, prvo Darvin Nunjez, pa Dijego Godin, u drugom im je Edinson Kavani isključen, a gol poništen nakon intervencije video tehnologije. Nije to Kavanijevo isključenje toliko važnog zbog meča sa Selesaom, jer u tom 70. minutu već je bilo 0:2, koliko zbog činjenice da na njega neće moći da računaju u narednom kolu kad će odmeriti snage sa Argentinom. A protiv Brazila su igrali bez Luisa Suareza, pozitivnog na Kovid-19.

S druge strane, Brazilci, istina oslabljeni neigranjem povređenih asova kakvi su Nejmar, Filipe Kutinjo, Fabinjo, Rodrigo Kajo, Pedro i David Neres, pa koronom inficiranih Kazemira i Edera Militaa, uspeli su da dve jedine šanse u prvom poluvremenu pretvore u golove. I pride ih je sreća pogleda kod pogotka Artura za 1:0, pošto je lopta tada pogodila jednog domaćeg fudbalera i promenila pravac. U samom finišu poluvremrena, a na centaršut Renana Lodija, mrežu domaćeg tima zatresao je i Rišarlison.

I to je bilo sve od Brazila. Bez magije. Bez vida u nogama. Bez driblinga, dodavanja petom, finti, bilo čega što nas je nateralo da zavolimo fudbal. A mnogima od nas se ta ljubav desila baš dok smo gledali Brazilce kako igraju sambu na fudbalskom terenu.

Ovaj Titeov Brazil – posebno bez Nejmara – ni ne liči na one nekadašnje generacije. Ovaj igra na rezultat. I dobro to radi. Pa iako nam nije posebno drag, jer za tako nešto imamo Italijane, moramo da mu odamo poštovanje na tome što je postao tim u kome se zna šta ko radi. U drugom poluvremenu savršeno kontrolisana utakmica, Urugvaj nije stigao ni da zapreti. Uostalom, ne ide njima već neko vreme sa Brazilcima, poslednji put su ih savladali još 2001, dakle pre skoro dve pune decenije,

A sad pauza do marta, pa onda dva “klasika“. Prvi u Kolumbiji – ozbiljno uzdrmanoj posle šestice u Ekvadoru – a zatim sa Argentinom u Brazilu.

Dodaćemo još samo da je u drugom meču koji se igrao u istom terminu Paragvaj propustio šansu da protiv nejake Bolivije – bez bodova u dosadašnjem toku takmičenja – kao domaćin upiše pobedu i poravna se a Ekvadorom na sumi od devet osvojenih bodova. Umesto toga razočaravajućih 2:2 posle više od 100 minuta igre ako računamo i nadoknadu.

ČETVRTO KOLO

Ekvador – Kolumbija 6:1 (4:1)

/Arboleda 7, Mena 9, Estrada 32, Areaga 39, Plata 78, Estupinjan 91 – Rodrigez 45pen/

Venecuela – Čile 2:1 (1:1)

/Del Pino 9, Rondon 81 – Vidal 15/

Urugvaj – Brazil 0:2 (0:2)

/Artur 34, Rišarlison 45/

Paragvaj – Bolivija 2:2 (1:2)

/Romero 19pen, Gomez 68 – Moreno 41, Sespedes 45/

01.30: (5,20) Peru (3,60) Argentina (1,72)

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.