Udovičić za RTS: Sastanak sa kolegama sa Balkana, cilj organizacija SP 2030. godine

Izvor: RTS, 24.Nov.2018, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić za RTS: Sastanak sa kolegama sa Balkana, cilj organizacija SP 2030. godine

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić govorio je za Drugi dnevnik RTS-a o mogućnostima da Srbija organizuje svetsko fudbalsko prvenstvo 2030. godine, ali i o Sajmu sporta koji se u nedelju završava u Beogradu.
Vanja Udovičić imao je u petak sastanak sa ministrima iz Bugarske, Rumunije i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Grčke, oko organizacije svetskog fudbalskog šampionata 2030. godine.

"Seli smo, razgovarali i u načelu se dogovorili da želimo da ispitamo sve mogućnosti oko kandidature i da postoji zainteresovanost da uđemo u trku sa svim svetski silama. Zmano da je to jedan kompleksan zadatak, treba da se ispuni mnogo toga. Ali, pokazana je ogromna želja, konsenzus, da želimo da uđemo u tu trku. To zahteva određene promene kada je reč o infrastrukturi. Neophodno je da ispunite standarde koje vam propisuje Fifa za Svetsko prvenstvo, ali i Uefa, jer nam je želja da vidimo da li možemo da se kandidujemo za EP 2028. godine, ili da kroz kandidaturu za SP 2030. godine, možemo da dobijemo organizaciju Ep 2032. godine", rekao je ministar sporta.
Srbija je u poslednjoj deceniji sjajan organizator međunarodnih sportskih događaja. Potvrda toga je i dobijanje organizacije ženskog odbojkaškog prvenstva 2021. godine.
"Tri zemlje sa jučerašnjeg sastanka već su u organizaciji odbojkaškog šampionata - Bugarska, Rumunija i Srbija. Pre tri dana smo potpisali ugovor da će Srbija biti domaćin završne faze tog takmičenja. Pričali smo i sa grčkim kolegom i velika je izvesnost da će Grčka takođe bizti domaćin EP za žene, što je nama i priprema za ulazak u borbu za dobijanje SP u fudbalu", kaže Udovičić.
U Beogradu je u toku Sajam sporta, koji traje do nedelje. To je jedna masovna manifestacija koja dobija na značaju, a posebno su oduševljeni oni najmlađi.
"'Put uspeha' je slogan Sajma. Sajam je besplatan i pozivam sve građane da sutra dođu na Sajam i druže se sa našim šampionima, ali i da se druže sa celokupnim sistemom sporta. Ova godina je godina rekorda po broju osvojenih medalja, organizovanju međunarodnih takmičenja, stipendija, kampova, sportske infrastrukture... Želim da tako nastavimo, ali u ova tri dana već smo oborili rekorde po posećenosti. Želja nam je da približimo sport deci, da preventivno utičemo na decu da uđu u sistem sporta da bismo razmišljali o budućnosti i zdravstvenom stanju naše nacije", završio je ministar Udovičić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.