U Makedoniju po novi tim i pobedu

Izvor: Blic, 06.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Makedoniju po novi tim i pobedu

Prvom utakmicom u 2008. godini koja se igra danas od 17 časova na gradskom stadionu u Skoplju protiv Makedonije, reprezentacija Srbije, predvođenja s klupe novim selektorom Miroslavom Đukićem, kreće u stvaranje tima koji će potencijal pokazati u kvalifikacijama za Mondijal 2010. godine. „Orlovi" su na put krenuli bez Branislava Ivanovića, koji se zbog bola u zadnjoj loži vratio u London, kao i bez ranije otpisanog kapitena Dejana Stankovića.



Miroslav >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Đukić tvrdi da utakmica u Skoplju neće biti samo prijateljski susret.

- Moraćemo dobro da se oznojimo ukoliko želimo da pobedimo Makedoniju, a to nam je jedan od ciljeva. Srbija mora da nauči da igra na rezultat bez obzira na značaj utakmice, ali on nije jedini razlog zbog kojeg izlazimo na teren. Naš cilj je da počnemo da dobijamo fizionomiju tima, pa zatim da u hodu vršimo korekcije. Sada već znam imena startnih 11 igrača, ali to ne znači da je to i prvi tim. Mnoge fudbalere poznajem, neke želim još da proverim i zato je dobro što već u februaru imamo prvu proveru - rekao je Miroslav Đukić.

Selektor „orlova" se upoznao sa protivnikom gledajući kasete sa utakmica protiv Hrvatske i Engleske i ocenjuje da je jak kolektiv najveći adut Makedonaca.

- Makedonija ulazi u drugi ciklus sa istim trenerom - Srećkom Katanecom, i naš protivnik deluje kao veoma uigran tim. Goran Pandev je odličan fudbaler, koji igra levom nogom, ali on je samo jedna karika snažnog kolektiva. Moji igrači i ja smo, s druge strane, počeli dobro da sarađujemo i verujem da ćemo brzo doći do stila igre koji od njih tražim.

Đukić napominje da je po preuzimanju komandi u fudbalskoj reprezentaciji razgovarao sa bivšim selektorom Havijerom Klementeom.

- On mi je pomogao savetima, mogli ste da vidite da tim nije mnogo promenjen u odnosu na period kada je Klemente vodio Srbiju i ja ću nastaviti njegovu fudbalsku filosofiju.

Nemanja Vidić, jedan od najiskusnijih reprezentativaca Srbije, kaže da je za „orlove" dobro to što će moći da iskoriste sve slobodne termine za odigravanje prijateljskih mečeva kako bi se ekipa što bolje uigrala.

- Reprezentacija Srbije je imala mnogo grešaka u prošlim kvalifikacijama, nedostajalo nam je i sreće da bismo se kvalifikovali na Evro 2008. godine, ali sada moramo da ispravimo sve nedostatke i da se domognemo Mondijala u Južnoj Africi. Još smo u fazi upoznavanja zato nam je svaki meč važan da se uigramo bez obzira da li se protivnik zove Makedonija ili nekako drugačije. Koliko nam je ekipa mlada najbolje govori podatak da smo Dejan Stanković, Ivica Dragutinović i ja, najiskusniji igrači.

Katanec: Još sklapam mozaik

Selektor reprezentacije Makedonije, Srećko Katanec je u izjavi za list „Večer" uoči utakmice sa Srbijom, poručio da, bez obzira na određene kadrovske probleme, njegov tim želi da ostavi dobar utisak na meču u Skoplju.

- Očekujem od igrača da prikažu igru kojom su u novembru stigli do pobede nad Hrvatskom. Još uvek sklapam mozaik, ali verujem da ćemo do kvalifikacionih mečeva formirati tim koji će moći da se nosi sa velikim imenima u našoj grupi - rekao je Katanec.

Napadač Lacija i najbolji igrač reprezentacije Makedonije, Goran Pandev, očekuje veliku podršku publike sa tribina skopskog stadiona.

- Očekuje nas težak duel sa Srbijom. Ovo je prvi u nizu pripremnih testova uoči starta kvalifikacija, možda i najvažnijih u našoj kratkoj istoriji. Imamo tešku grupu, ali smo pokazali da umemo da napravimo iznenađenje. Ako danas krene dobro, verujem da će to biti dodatni podstrek za ono što nas čeka u kvalifikacijama - rekao je Pandev.

Veliče Šimulikoski, veruje da će protiv Srbije biti teže nego u novembru sa Hrvatskom.

- Očekujem kvalitetnu utakmicu. Srbija je snažna reprezentacija. Želim da istaknem važnost ovog meča iako je samo prijateljski. Ako slavimo, biće to velika stvar. Ipak, neki igrači nisu dovoljno spremni i zato će biti teže nego sa Hrvatima - kaže Šimulikoski.

Kapiten Goce Sedloski je naveo da je atmosfera u timu odlična i da očekuje da će pred domaćom publikom Makedonija ostvariti povoljan rezultat.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.