To se čekalo - Srbija na Svetskom prvenstvu posle šest godina!

Izvor: Sportske.net, 14.Jun.2018, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

To se čekalo - Srbija na Svetskom prvenstvu posle šest godina!

Muška rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj, pošto je večeras remizirala sa Portugalom i odbranila +7 iz Niša.

Srbija je u prvoj utakmici baraža savladala selekciju Portugala u Nišu rezultatom 28:21 i tako stekla solidnu prednost pred večerašnji revanš u Povoa de Varzimu.

Večeras su "Orlovi" uspeli da odbrane stečenu prednost, remiziraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sa Portugalom 25:25 (10:13), i tako obezbede plasman na Svetsko prvenstvo posle šest godina.

Svi oni koji su mislili da će izabranici Ljubomira Obradovića imati lak posao nakon trijumfa sa sedam golova razlike u prvom meču nisu bili u pravu.

Portugal je, pogotovu tokom prvog poluvremena, zadavao velike probleme našim reprezentativcima i imao prednost koja mu je garantovala ostanak u dvomeču.

Nervoza koja se uvukla u redove našeg nacionalnog tima u završnici prvog poluvremena bila je rezultat jako grube igre Portugalaca, ali srećom nije napravila veće probleme.

"Orlovi" su na startu drugog poluvremena uspeli da uhvate rezultatski priključak, a zatim i da sredinom drugog perioda prvi put povedu na utakmici (18:17) čime su praktično prelomili baraž dvomeč sa Portugalcima.

Reprezentativci Srbije su do kraja u potpunosti kontrolisali dešavanja na terenu, pa su na kraju potpuno zasluženo overili plasman na planetarnu smotru.

Svetsko prvenstvo za rukometaše biće odigrano u Danskoj i Nemačkoj od 9. do 27. januara naredne godine, a žreb za grupnu fazu takmičenja zakazan je za 25. jun u Kopenhagenu.

Plasman na Svetsko prvenstvo do sada su obezbedile selekcije Danske, Nemačke, Francuske, Španije, Angole, Egipta, Tunisa, Bahreina, Katara, Saudijske Arabije, Južne Koreje, Austrije, Hrvatske, Mađarske, Islanda, Makedonije, Norveške, Rusije, Švedske, Srbije i Japana.

PORTUGAL - SRBIJA 25:25 (13:10)

Povao de Varzim

Gledalaca - 2.200

Sudije: Erdogan - Ozdeniz (Turska)

PORTUGAL: Kintana sedam odbrana i gol, Portela 4(1), Duarte 1, Martins 2, Brankino 2, Souza 2, Roka 3, Soares 1, Kavalkanti, Gomez pet odbrana, Monteiro 2, Baroš 4, Dajves, Magalhes 1, Amador Salina, Hernandez Borhes 1

SRBIJA: Pušica 4 , Crnoglavac, Vujić 1, Krsmančić, Đukić, Verkić četiri odbrane, Pešić, Radivojević 6(2), Ilić N 4, Rnić, Ilić V 1, Zelenović 4, Sretenović 2, Marsenić 2 , Stevanović, Cupara sedam odbrana  i gol

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogdan „silni“ Radivojević! Srbija ponovo na Svetskom prvenstvu

Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2018

Rukometna reprezentacija Srbije će posle šest godina pauze i dva vezana propuštena Svetska prvenstva, ponovo učestvovati na najvećoj svetskoj smotri ovog sporta. Izabranici Ljubomira Obradovića remizirali su sa domaćom Portugalijom u drugoj utakmici baraža (25:25), što je bilo više nego dovoljno...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.