Tinejdžer pobedio sedmostrukog prvaka sveta u Tetrisu

Izvor: B92, 24.Okt.2018, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžer pobedio sedmostrukog prvaka sveta u Tetrisu

U američkom gradu Portlandu, u vikendu iza nas, održano je svetsko prvenstvo u popularnom Tetrisu, gde je došlo do neočekivanog iznenađenja.

Čovek koji je do sada sedam puta osvajao titulu prvaka sveta u ovoj čuvenoj igri - Džonas Nojbauer, je ovoga puta morao da se zadovolji titulom vicešampiona, jer ga je u finalu dobio ni manje ni više nego tinejdžer, šesnaestogodišnji Džozef Sejli.

Džonas je držao neprikosnoveno mesto najboljeg "tetraša" od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2011. do 2017. godine, pa se očekivala rutinska odbrana te titule. Ovoga puta je, međutim, konačno došlo do uzbudljivih promena i mlada nada je zauzela tron.

Dosadašnji svetski prvak je izjavio da je "Mali igrao sa puno srca", da ima neverovatnu tehniku i talenat i da mu ostaje samo da mu čestita.

Čuveni Tetris postoji od 1984. godine, a već decenijama postoji ozbiljna kompetitivna scena za klasični Tetris i brojne strategije u ovoj igri koja zahteva veliki fokus, reflekse i brzo razmišljanje, i za koju postoji veliko interesovanje u takmičarskom smislu, ma koliko možda to kod nas zvučalo čudno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tinejdžer pobijedio sedmostrukog prvaka svijeta u Tetrisu

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2018

U američkom gradu Portlandu, u vikendu iza nas, održano je svjetsko prvenstvo u popularnom Tetrisu, gdje je došlo do neočekivanog iznenađenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.