Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018: Počinje najveća sportska smotra ove godine!

Izvor: Svet plus, 14.Jun.2018, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018: Počinje najveća sportska smotra ove godine!

Došao je dan koji su čekali svi pripadnici muškog pola pošto počinje Svetsko prvenstvo u fudbalu! Fudbalska reprezentacija Srbije posle osam godina će igrati naovom takmičenju i taj meč će gledati cela Srbija.

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. (2018 FIFA World Cup Russia) će biti 21. Svetsko fudbalsko prvenstvo. FIFA je 2. decembra 2010. u Cirihu objavila da će se, po prvi put, u skladu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << politikom FIFA, Svetsko prvenstvo u fudbalu odigrati u istočnoj Evropi. Na prvenstvu će učestvovati 32 reprezentacije iz 5 konfederacija. Očekuje se da će finale biti održano na Stadionu Lužniki u Moskvi.

Rusija je predložila sledeće gradove domaćine: Kalinjingrad, Kazanj, Krasnodar, Moskva, Nižnji Novgorod, Rostov na Donu, Sankt Peterburg, Samara, Saransk, Soči, Volgograd, Jaroslavlj i Jekaterinburg. Svi gradovi domaćini su u Evropskoj Rusiji da bi se smanjilo vreme putovanja po velikoj Rusiji. Ruska ponuda predlaže da se prvenstvo održi u 13 gradova na 16 stadiona što zadovoljava Fifine minimalne zahteve. Tri od šesnaest stadiona bi se renoviralo, dok je ostalih trinaest novoizgrađeno. U oktobru 2013. godine Rusija je smanjila broj stadiona sa 16 na 14.

Naša selekcija igraće prvi meč protiv Kostarike u nedelju, 17. juna u Samari.

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.