Svetski kup u ski letovima na Planici bez gledalaca

Izvor: B92, 02.Dec.2020, 16:32

Svetski kup u ski letovima na Planici bez gledalaca

Svetsko prvenstvo u ski letovima na slovenačkoj Planici, koje je na programu od 10. do 13, decembra, biće prvi put podržan bez prisutva gledalaca.

Prvenstvo će se održati u uslovima "balona", pošto će takmičari biti izolovani od ostalih učesnika, a moraće i da se testiraju na korona virus.

U "zelenoj" zoni na Planici na mestu takmičenja biće skakači, njihovo prateće osoblje i serviseri, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a u "sivoj" zoni svi ostali.

Skijaški savez Slovenije objavio je da je sve spremno za početak takmičenja u posebnim uslovima, uveče, pod reflektorima i strogim merama, a prijavljeno je 70 skijaša skakača iz ukupno 16 zemalja.

Atraktivno takmičenje, koje je prošle godine okupilo više od 20.000 gledalaca iz Slovenije i drugih država, ovaj se put mimo tradicije održava u decembru, jer je redovni termin u martu ove godine morao biti otkazan zbog pandemije Kovida-19.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.