Sudija koji je isključio Zidana 2006: Nisam video da je udario Materacija

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Nov.2013, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija koji je isključio Zidana 2006: Nisam video da je udario Materacija

Argentinski sudija Orasio Elisondo rekao je da nije video kako Zinedin Zidan udara Marka Materacija u finalu Svetskog prvenstva 2006. godine u Nemačkoj i da mu je četvrti pomoćnik rekao da Francuzu pokaže crveni karton zbog nesportskog ponašanja.
(FOTO: A9999 DB WDR)
Italija je u finalu Mundijala pobedila Francusku posle boljeg izvođenja penala (5:3), u regularnom delu bilo je 1:1, a Zidan je isključen u 110. minutu zbog udaranja Materacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << glavom u grudi.
Kada je Materaci pao lopta je bila na drugom kraju terena i nisam video šta se desilo. Onda sam čuo glas četvrtog sudije Medine Kantaljeha. On mi je rekao da je video sve i objasnio mi je situaciju – rekao je Elisondo francuskim medijima i dodao:
Onda sam pogledao u pravcu linijskog sudije Darija Garsije, iako sam znao da on nije video incident. Zašto sam to uradio? Da bi svi mislili da mi je on rekao šta se desilo. Posle toga sam dao crveni karton Zidanu. Savet pomoćnika je navodno bio razlog što sam isključio Zidana, ali to je bilo daleko od istine.
Argentinski sudija je posle utakmice kritikovan zato što nije video incident i da je odluku doneo na osnovu snimka koji je prikazan na video bimu stadiona, što je po propisima FIFA bilo zabranjeno.
Kantaljeho je odmah posle utakmice rekao da je incident video uživo i da prikazivanje snimka incidenta nije uticalo na odluku.
Elisondo se povukao iz fudbala 10. decembra 2006. godine.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zidana je isključio četvrti sudija!

Izvor: Mondo, 28.Nov.2013

Zinedin Zidan mogao je da prođe i nekažnjen posle incidenta u finalu Mundijala 2006. Da tako ne bude pobrinuo se..

Nastavak na Mondo...

Sudija Elisondo: Nisam video kako Zidan udara Materacija

Izvor: Blic, 29.Nov.2013, 09:56

Argentinski fudbalski sudija Horacio Elisondo rekao je da nije video kako Zinedin Zidan udara Marka Materacija u finalu Svetskog prvenstva 2006. godine u Nemačkoj i da mu je četvrti pomoćnik rekao da Francuzu da crveni karton zbog nesportskog ponašanja...Italija je u finalu Mundijala pobedila Francusku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.