Studenti Pravnog fakulteta šampioni sveta

Izvor: B92, 17.Nov.2018, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti Pravnog fakulteta šampioni sveta

Univerzitetska reprezentacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu osvojila je 4. Svetsko Interuniverzitetsko prvenstvo u futsalu u Barseloni.

U konkurenciji 36 univerziteta sirom sveta, selekcija Pravnog fakulteta je nadmćno osvojila zlatnu medalju savladavši sve protivnike uz gol razliku 32:6!

Pred pravnicima redom su u grupi padali univerziteti iz Libana, Češke i Francuske.

Na putu do zlata su, potom, savladane selekcije iz Katara, Engleske, Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da bi, najzad, u finalu pred pravnicima morali da se poklone futsaleri iz Mađarske.

Selektor futsal selekcije Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladimir Vuletić, ne krije oduševljenje:

Ovo je najveći trijumf ove talentovane i sjajne generacije Pravnog fakulteta koju imam čast da predvodim. Podsećam da je Pravni fakultet šampion Lige Univerziteta u Beogradu, da ovi momci čine okosnicu futsal reprezentacije Univerziteta u Beogradu, univerzitetskog šampiona Srbije i petoplasirane reprezentacije sa Evropskih univerzitetskig igara u Koimbri. U vremenu kada postoji evidentna kriza univerzitetskog sporta, ovo je dokaz da se predanim i požrtvovanim radom mogu dosegnuti neslućene visine. želim ovom prilikom da se zahvalim Pravnom fakultetu, FK Partizan i Fudbalskom savezu Srbije, koji su presudno omogućili da ova izuzetna generacija dobije priliku da postane svetski univerzitetski šampion!

Predsednik Sportskog društva Victoria Pravnog fakulteta i dugogodisnji kapiten, Nikola Ristanović ističe:

Veliki rad nosi velike rezultate a mi smo pokazali koliko je zajedništvo i međusobno poverenje vazna stvar u sportu. Mi uvek verujemo u sebe, gajimo pobednički mentalitet u gotovo da nema ekipe koja se u mentalnom pristupu utakmici može porediti sa nama. Pravni fakultet je dao Srbiji dva reprezentativca u futsalu, Nikolu Matijevića i Strahinju Petrova a to rečito govori sa kakvim entuzijazmom i željom mi branimo boje našeg fakulteta i naše drzave!”

Osvajači zlatne medalje i velikog trofeja Svetskog InterUniverzitetskog šampionata su: Marko Badovinac, Nikola Ristanović, Strahinja Petrov, Filip Minić, Srđan Brkić, Dušan Majstorović sa Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu, Jovan Ristanović, Aleksandar Fric, Dusan Panicć Ognjen Radović, Strahinja Pajčin, Marko Lazić i Marko Milićević.

Selektor je profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, dr Vladimir Vuletić, a šef nase delegacije Matija Burić.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.