Izvor: RTS, 28.Feb.2021, 15:46

Srpski duet u nordijskom skijanju 21. u Obersdorfu

Sjajan rezultat na Svetskom prvenstvu nordijskom skijanju ostvario je srpski duet u disciplini tim sprint. Maida Drndić i Anja Ilić zauzele su 21. mesto u Obersdorfu i to je najbolji plasman nekog srpskog predstavnika ili tima na nekom od velikih takmičenja.
U svojoj polufinalnoj grupi Srbija ja zauzela 11. mesto, nije izboren plasman u finale ali nije bilo realno ni očekivati da tako nešto može da se desi. Iza Srbije ostali su timovi Letonije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Litvanije, Turske, Brazila, Grčke, Koreje i Mongolije.

"Prezadovoljna sam kako su se stvari odvijale na stazi. Imali smo dve veoma raspoložene devojke za trku i to se odrazilo na rezultat. Malo je nedostajalo da iza sebe ostavimo i Estoniju, a nacije koje su iza nas na tabeli su sa mnogo dužom tradicijom u ovom sportu i imaju daleko veći budžet i mogućnosti za razvoj. Ovo je razlog više da nastavimo sa dobrim radom u budućnosti.", rekla je selektor Mina Ilić.
Svetski šampion je Švedska, Jona Sundlig i Maja Danlkvist bile su najbrže u Obersdorfu a na podijumu su se još našli timovi Švajcarske i Slovenije. Norveška je na kraju bila tek šesta ali su zato u muškoj konkurenciji Norvežani osvojili zlato, sastav Erik Valnes- Johanes Klebo je bio bolji za 1,68 sekundi od Finske a Rusima je pripalo treće mesto.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istorijski uspeh Srbije u tim sprintu na SP u Obersdorfu

Izvor: B92, 28.Feb.2021

Srpski tandem Maida Drndić i Anja Ilić u disciplini tim sprint, zauzeo je 21. mesto na Svetskom prvenstvu nordijskom skijanju u Obersdorfu...Kako je saopšteno, Drndićeva i Ilićeva zauzele su 21. mesto u Obersdorfu i to je najbolji plasman nekog srpskog predstavnika ili tima na nekom od velikih takmičenja...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.