Srpkinje dominirale protiv Meksika za šestu uzastopnu pobedu na SP

Izvor: B92, 07.Okt.2018, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpkinje dominirale protiv Meksika za šestu uzastopnu pobedu na SP

Odbojkašice Srbije pobedile su Meksiko na startu druge runde Svetskog prvenstva u Japanu sa 3-0.

Srpkinje su bile dominantne protiv Meksikanki i pobedile su 25:19, 25:17, 25:15. Našu selekciju je predvodila Tijana Bošković sa 11 poena, dok su Stefana Veljković i Brankica Mihajlović imale po deset.

Kod Meksikanki se istakla jedino >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Andrea Ranhel sa 14 poena. Napad srpske selekcije se pokazao kao previše moćan za odbranu njihovih protivnica, pa tokom meča nisu uspevale da uzvrate.

Osetnu prednost blokom za 10:5 u prvom setu donosi Jovana Stevanović čiji su servisi često pravili razliku u prvoj fazi takmičenja. Nakon toga su tu prednost povećale do drugog tehničkog tajm-auta kada je bilo 16:10.

Bez mnogo problema su povele sa 1-0, a posebno su Srpkinje dobro zaigrale u drugom setu. Uvodnih šest poena i 6:0 će se pokazati ključnim da se odmah diktira tempo koji je Srbiji doneo 16:8 na drugom tehničkom tajm-autu.

Meksikanke su potom smanjile zaostatk na -5 do 21:16, usledilo je nekoliko dobrih poena Brankice i Tijane i set je završen sa 25:17. U trećem setu se samo nastavio ritam iz drugog, brzih pet poena Srbije pre nego što su se Meksikanke upisale na semafor.

Prednost se do kraja samo povećavala i na kraju je ovaj set završen najubedljivije sa 25:15.

Srbija je za sada prva u grupi sa 18 bodova, iza naše selekcije je Holandija sa 14, slede Japan i Brazil sa po 13. Nemačka je peta sa 11, Dominikansa Republika je šesta sa devet, Portoriko sedmi sa šest, a Meksiko poslednji sa 3.

Naša reprezentacija od početka takmičenja nije izgubila nijedan set.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbojkašice Srbije ubedljive protiv Meksika na Svetskom prvenstvu

Izvor: Radio 021, 07.Okt.2018

Odbojkašice Srbije pobedile su Meksiko na startu druge runde Svetskog prvenstva u Japanu sa 3:0...Srpkinje su bile dominantne protiv Meksikanki i pobedile su 25:19, 25:17, 25:15. Našu selekciju je predvodila Tijana Bošković sa 11 poena, dok su Stefana Veljković i Brankica Mihajlović imale po deset...Kod...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.