Izvor: Radio 021, 24.Feb.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ubedljiva za plasman na Svetsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se danas na Svetsko prvenstvo u Kini, nakon što je savladala Izrael sa 97:76 u poslednjem kolu kvalifikacione Grupe L u Beogradu.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su od starta krenuli furiozno i postepeno gradili prednost do ubedljive pobede na kraju.

Srbiju su predvodili Vladimir Lučić sa 22 poena i Dragan Milosavljević sa 20 poena, četiri skoka i četiri asistencije. Miloš Teodosić postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je 11 poena uz devet asistencija, Nikola Milutinov dodao je 10 poena, a Stefan Birčević devet.

U ekipi Izraela najefikasniji je bio Džejk Koen sa 16 poena.

Srbija se skorom od sedam pobeda i pet poraza plasirala na Svetsko prvenstvo. Iz Grupe L ranije su plasman izborile reprezentacije Grčke i Nemačke.

"Orlovi" su odigrali perfektnu utakmicu u najvažnijem trenutku, kada im je pobeda bila preko potrebna i tako pokazali da su neka loša izdanja u kvalifikacijama za njih prošlost, te će 16. marta delegacija Srbije biti na žrebu za Mundobasket.

Svetsko prvenstvo se igra od 31. avgusta do 15. septembra u Kini.

Autor: 021, Danas

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVACIJE ZA ORLOVE: Košarkaši Srbije sa navijačima proslavili plasman na Mundobasket (KURIR TV)

Izvor: Kurir, 24.Feb.2019

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Izrael (97:76) i plasirala se na Svetsko prvenstvo koje će se od 31. avgusta do 15. septembra igrati u Kini.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.