Srbija saznala protivnike u drugoj fazi Mundobasketa

Izvor: B92, 04.Sep.2019, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija saznala protivnike u drugoj fazi Mundobasketa

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u drugoj fazi Svetskog prvenstva protiv selekcija Španije i Portorika.

Do ovakvog raspleta je došlo zahvaljujući pobedi Portorikanaca nad Tunisom 67:64.

Izabranici Edija Kasana ovim trijumfom obezbedili su učešće u drugoj fazi, u kojoj će igrati protiv Srbije i Italije, a u grupi će još biti Španija, od koje su već izgubili. Portoriko posle tri odigrane utakmice ima pet bodova, što znači da će toliko preneti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u narednu rundu Mundobasketa.

Portoriko je do pobede su došao zahvaljujući pogotku za tri poena Gerija Brauna. Tunis je imao napad za izjednačenje, ali je Makram Ben Romdan promašio.

Na meču Portorika i Tunis viđen je meč pun preokreta. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a posle treće deonice činilo se da će Tunis izboriti plasman u narednu fazu.

Međutim, Portorikanci su zaigrali sjajnu odbranu i poslednjoj deonici primili su svega devet poena. Na kraju je u heroja izrastao Braun, koji je na pet sekundi do kraja postavio konačnih 67:64.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Renaldo Balkman sa 14 poena, dok je David Uertas ubacio 10. Kod Tunisa su se istakli Mežri i Abada sa 14 poena, dok je Majkl Rol ubacio 13.

Druga faza kreće šestog septembra, a završava se osmog. Najbolje dve reprezentacije obezbediće plasman u četvrtfinale. U zavinosti od rezultata meča protiv Italije, zavisi i protiv koga ćemo prvo igrati.

Ako pobedimo idemo na drugoplasiranog grupe C, a ako izgubimo onda prvi meč igramo sa prvoplasiranom ekipom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija saznala protivnike u drugoj fazi Mundobasketa

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Sep.2019

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u drugoj fazi Svjetskog prvenstva protiv selekcija Španije i Portorika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.