Poraz rukometaša Srbije od Brazila

Izvor: RTS, 14.Jan.2019, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz rukometaša Srbije od Brazila

Srbija – Brazil 22:24 (11:14). Rukometaši Srbije poraženi su od Brazila u meču trećeg kola Grupe A na Svetskom prvenstvu koje se održava u Nemačkoj i Danskoj. Naredni meč naša selekcija igra protiv Koreje. Susret je na programu u utorak od 18.00. Direktan prenos je na našem Drugom programu, strim je na RTS Planeti.
Selekcija Srbije nije uspela da u finišu susreta stigne prednost protivnika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i zabeleži bod u duelu sa Brazilom. Veliki broj tehničkih grešaka doprineo je da naša selekcija konstantno juri zaostatak, koji je u jednom trenutku iznosio šest golova. Uspeli su reprezentativci Srbije da u finišu stignu na gol zaostatka, ali nisu imali sreće i snage da zabeleže preokret.

Posle ravnopravnog starta, Brazilci su preuzeli inicijativu i stigli do prednosti od 5:3. Potom se raspala igra naše selekcije u napadu. Selektor Peruničić je rizikovao igrom bez golmana, ali nije uspeo da poveže redove naše selekcije. Ređale su se greške u napadu što je protivnik iskoristio i konstantno uvećavao prednost, koja je posle 20 minuta igre iznosila 10:5.
Nastavili su Brazilci sa odličnom igrom i u jednom trenutku imali prednost od šest golova razlike, 14:8. Tada je naša selekcija uspela da veže nekoliko uspešnih napada i do poluvremena ublaži prednost protivnika na 14:11.
Na startu drugog poluvremena Srbija je uspela da smanji na dva gola zaostatka. Potom su usledila dva vezana isključenja za našu selekciju, ipak rukometaši Srbije su uspeli da se odbrane i ne dozvole protivniku da stekne ubedljiviju prednost. Milosavljev je bio odličan na golu naše selekcije u tim momentima.
Međutim, ponovo dolazi do pada u igri naše reprezentacije i protivnik opet ima četiri gola prednosti – 19:15. Brazilci uspevaju da očuvaju prednost i osam minuta pre kraja vode sa 22:18.
Srbija uspeva da poveže redove i na pet minuta pre kraja meča prilazi na samo gol zaostatka – 22:21. Potom su naši rukometaši prpustili nekoliko prilika za izjednačenje. Sa druge strane, osujećeni su napadi Brazila. Ipak, Brazilci koriste grešku naše selekcije u napadu i pogađaju prazan gol – 23:21.
Na pola minuta do kraja naši prilaze na 23:22. Protivnik je potom realizovao napad i postavio konačan rezultat – 24:22.
Najefikasniji u našoj ekipi bili su Marsenić i Radivojević sa po pet golova, dok je Ilić postigao četiri. Kod Brazilaca, Toledo je postigao pet golova, a po četiri puta u listu strelaca upisali su se Borgez, Čufa i Langaro.
Tok meča:
17.01 – Kraj meča. Srbija – Brazil 22:24 (11:14).

16.54 – Golman Milosavljev vraća našu selekciju u igru, i na tri minuta pre kraja propuštamo priliku za izjednačenje – 22:21.
16.50 – Naši koriste igrača više i šest minuta pre kraja susreta prilaze na 22:20.
16.46 – Posle 20 minuta igre u drugom poluvremenu, Brazil vodi sa 21:18.
16.34 – Nekoliko tehničkih grešaka naše selekcije, pre svega u napadu, donelo je Brazilcima ponovo pet golova prednosti – 18:13. Potom Srbija postiže dva vezana pogotka i posle deset minuta igre u drugom poluvremenu protivnik vodi sa 18:15.
16.22 – Počelo je drugo poluvreme.
16.07 – Na poluvremenu Brazilci vode sa 14:11. Rukometaši Srbije uspeli su da izrade nekoliko akcija u napadu i smanje ubedljivu prednost protivnika.
15.53 – Naši nikako da postignu pogodak, sjajan na golu Brazila je Tersariola, koji je skinuo nekoliko zicera i sigurno je jedan od najzaslužnijih za ubedljivu prednost. Posle 20 minuta igre, Brazilci su postigli dvostruko više pogodaka – 10:5.
15.46 – Selektor je pokušao igrom bez golmana, međutim, ređaju se greške naše selekcije u napadu, što protivnik koristi i sa dva gola povećava na 7:3.
15.43 – Selektor Peruničić zatražio je tajm-aut kako bi povezao redove naše ekipe.
15.41 – Posle deset minuta ravnopravne igre, Brazilci koriste prednost igrača više i vode sa 5:3.
15.30 – Počeo je meč u Berlinu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.