Srbija na kakvu nismo navikli, sad će biti mnogo teže...

Izvor: Sportske.net, 08.Sep.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na kakvu nismo navikli, sad će biti mnogo teže...

Španci nam danas očitali lekciju, Jokićevo isključenje nam dodatno otežalo posao, velika opomena pred četvrtfinale.

Reprezentacija Srbije poražena je danas u Vuhanu, na kraju druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu.

Prvi poraz od početka takmičenja, ali i od početka priprema, našem nacionalnom timu nanela je selekcija Španije rezultatom 81:69.

Ovakav epilog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << znači da će Španci u četvrtfinale kao prvoplasirani u Grupi J, a Srbija kao drugoplasirana. Reprezentacija Španije će se za plasman za polufinale boriti protiv Poljske, a Srbija protiv Argentine, koja je ranije danas deklasirala Poljake sa 91:65.

Prva četvrtina današnjeg duela između Srbije i Španije uopšte nije naslućivala u kakve bi probleme naš tim mogao da upadne u ostatku meča.

Izizev Oriole, koji nam je u uvodnom delu meča ubacio šest poena, naši ''Orlovi'' su neutralisali najveće španske adute, a na drugoj strani Bogdanović se raspucao, igrali smo dobro u odbrani, istrčavali kontre i lagano uvećavali prednost koja je iznosila 20:11 pred kraj prvog kvartala.

A onda, sve se ekspresno promenilo u korist reprezentacije Španije.

Katastrofalno je naš tim počeo drugu četvrtinu, dozvolio Špancima seriju 10:0 za nepuna dva minuta igre i vrlo brzo je na semaforu stajalo 26:22 u korist našeg rivala.

Samo nakratko su Jokić, pa Bogdanović sa linije penala smanjili na 26:25, ali proradila je ''dalekometna paljba'' Rubija i Ljulja, naši su sve nesigurniji i neprecizniji bili u napadu i na poluvreme je Španija odnela osam poena razlike - 45:37.

Ono najgore usledilo je tek u trećoj četvrtini, u prvih nekoliko minuta ovog dela igre.

Španci su vezali šest poena, razliku uvećali na 51:37, a onda sudije dodeljuju Jokiću tehničku grešku, on je potom oštro protestovao i epilog svega je - isključenje našeg NBA asa.

Ovo je dodatno uzdrmalo reprezentaciju Srbije, koja je par minuta kasnije ušla u još veći rezultatski minus (63:42) i delovalo je tada da je ova priča rešena, jer izuzev Bogdanovića nismo imali nijednog šuterski raspoloženog igrača.

Bjelica je pogotovo bio neprepoznatljiv, Gudurić nije pogađao otvorene šuteve, Micić neefikasan, uz skroman učinak centara, gde je trebalo da budemo možda i najjači.

Ipak, do kraja treće četvrtine nekako uspevamo da smanjimo na 67:56, a u prvoj polovini četvrte deonice ''Orlovi'' prilaze i na jednocifren zaostatak, baš kao i na tri i po minuta pre kraja,  kada je Bogdanović trojkom smanjio na 77:68.

Više od toga naši reprezentativci danas nisu mogli, pa će morati da se spreme za mnogo teži put do medalje u odnosu na onaj koji će imati Španci.

Ipak, ako smo morali da izgubimo neki meč ovog leta, onda bolje danas, nego u nokaut fazi, kada više nema popravnog...

Kada je u pitanju individualni učinak, Bogdan Bogdanović i danas ubedljivo najefikasniji u reprezentaciji Srbije sa 26 poena, 10 skokova i šest asistencija, ali osim njega nismo imali nijednog igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom.

Lučić je upisao osam, Raduljica i Milutinov po sedam poena, Jokić do isključenja šest poenai pet skokova.

Bjelica je iz igre šutirao 0/5, ima tri poena sa linije penala.

Kod Španaca, Riki Rubio 19 poena, Klaver je upisao 13, a Mark Gasol 11 poena.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Reakcije stižu sa svih strana, ko zna zašto je ovo dobro? (TVITOVI) (foto)

Izvor: Sportske.net, 08.Sep.2019

Uvertira za još jedan istorijski uspeh?..Mnogo toga nije valjalo u igri reprezentacije Srbije protiv Španaca, koji su naš tim savladalli sa 81:69 i tako ''Orlovima'' značajno otežali put pre svega u četvrtfinalu, a onda po svemu sudeći i u polufinalu, gde bi mogli da nas sačekaju Amrikanci...Mnogo...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.