Srbija je treća klasa evropskih reprezentacija - Ko su nam potencijalni rivali? (foto)

Izvor: Sportske.net, 07.Sep.2017, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija je treća klasa evropskih reprezentacija - Ko su nam potencijalni rivali? (foto)

Uskoro ćemo gledati novo takmičenje, kako je rangirana Srbija?

Ono što je ranije najavljivano, uskoro će postati i realnost.

UEFA će od septembra naredne godine organizovati novo takmičenje, pod nazivom ''Liga nacija'', koje će ubuduće zameniti one, za mnoge nezanimljive, prijateljske utakmice tokom reprezentativnih termina.

Učestvovaće ukupno 55 reprezentacija, koje će biti podeljene u četiri kvalitativne grupe (A, B, C i D), >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << na osnovu nacionalnih koeficijenata na kraju kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, narednog meseca.

U Ligi A biće 12 najbolje rangiranih selekcija. Sledećih dvanaest biće svrstano u Grupu B, a narednih 15 u Grupu C. Preostalih 16, najslabije rangiranih, nalaziće se u Grupi D. Sve one, biće potom žrebane u podgrupe u kojima će se takmičiti tokom Lige nacija.

Ono što je UEFA juče objavila, to je trenutni raspored nacionalnih timova, da su se, na primer, kvalifikacije završile ovim septembarskim utakmicama.

Narano, nas najviše zanima gde je tu Srbija, a kao što možete da vidite u nastavku, naš nacionalni tim biće najverovatnije smešten u Grupu C.

LIGA A (ekipe će biti podeljene u četiri podgrupe po tri tima):

Nemačka, Portugal, Belgija, Španija, Švajcarska, Francuska, Engleska, Italija, Poljska, Hrvatska, Island, Vels.

LIGA B (ekipe će biti podeljene u četiri podgrupe po tri tima):

Rusija, Severna Irska, Slovačka, Švedska, Holandija, Ukrajina, Bosna i Hercegovina, Austrija, Turska, Republika Irska, Danska, Mađarska.



LIGA C (ekipe će biti podeljene u jednu podgrupu sa tri i tri podgrupe sa po četiri tima):

Slovenija, Albanija, Crna Gora, Srbija, Škotska, Češka, Rumunija, Grčka, Bugarska, Izrael, Norveška, Kipar, Finska, Estonija, Azerbejdžan.



LIGA D (biće formirane četiri podgrupe sa po četiri tima):

Litvanija, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Makedonija, Farska Ostrva, Luksemburg, Letonija, Moldavija, Kazahstan, Lihtenštajn, Andora, Malta, Kosovo, San Marino, Gibraltar.

Ono što je najvažnije, plasman na EP izboriće po jedna reprezentacija iz svake od Liga, A do D. U martu 2020, pobednici podgrupa u svakoj od ovih liga, boriće se za osvajanje svojih Liga i samim tim, za plasman na EP.

A špobednika Lige nacija dobićemo na fajnal-foru, u junu 2020.

Takođe, prvoplasirane selekcije iz svojih grupa plasiraće se u jaču ligu, dok će poslednjeplasirane ispadati u niži rang.

Foto: uefa.com



Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LIGA NACIJA: Startuje novo UEFA takmičenje, Srbija u ‘C’ ligi!

Izvor: HotSport.rs, 07.Sep.2017

Novo takmičenje po pokroviteljstvom UEFA Liga Nacija startuje u septembru, a već je poznato koje će se države naći u kojim zonama i kako se može izboriti plasman u rang više.. . Predsednik UEFA Aleksadnar Čeferin napokon pokreće svoj projekat Liga Nacija. Igraće ga 55 zeamlja Evrope, a šampioni...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.