Srbija ide u Dansku i bori se za 17. mesto!

Izvor: Mondo, 17.Jan.2019, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ide u Dansku i bori se za 17. mesto!

Prvu fazu na Svetskom prvenstvu Srbija je završila porazom od Nemačke. "Orlovi" peti u Grupi A i boriće se za 17. mesto u Danskoj. Protivnik Srbije u subotu (18 sati) biće Bahrein.

Jedna pobeda, jedan remi i tri poraza učinak je Srbije u prvoj fazi na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj.

"Orlovi" su savladali Koreju, bili u egalu sa Rusima i doživeli tri poraza od selekcija koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << će nastupati i u drugom krugu. Ubedljiv od Francuske, tesan, ali razočaravajući od Brazila i lagan od Nemaca.

Srbija – Nemačka 23:31 (12:16)!

Opet je tim Nenada Peruničića bio odličan 25 minuta. Igrao je ravnopravno sa favorizovanim domaćinom, a onda nas je iz ritma izbacila greška kojom su povređena pravila rukometa. Napravili smo pogrešnu izmenu, ostali i bez drugog igrača u polju, Nemcima predali napad i očas posla na semaforu je pisalo "plus četiri" za "pancere".

Izjednačena borba vodila se i u drugom poluvremenu. Nemcima nismo dozvolili gol pet minuta, ali se ni mi nismo proslavili u napadu.

Umesto da uhvatimo rezultatski priključak, usledio je potpuni pad u igri i razlika se vrlo brzo popela na maksimalnih 26:16. Međutim, dogodilo se još jedno buđenje Peruničićevog tima, imao je šansu da znatno ublaži poraz, ali je tako nešto izostalo pošto "orlovi" nisu iskoristili napad za "minus četiri".

Nemci su poslednji put dodali gas i sa tri vezana gola u finišu, od kojih dva golmana Silvija Hajnefetera i jedan najboljeg igrača utakmice Janea Kolbahear, stigli do, ipak, ubedljivih osam golova prednosti.

Najefikasniji igrač u srpskom timu bio je Nemanja Ilić sa šest golova, pet je za Nemce postigao Matijas Muše.

Srbija u subotu igra u Danskoj u takozvanom "Prezident kupu" protiv Bahreina i ukoliko pobedi boriće se za 17. mesto. Uglavnom, "orlovi" nikada nisu bili lošije plasirani na Mundijalima.

Grupa A, Berlin

Brazil - Koreja 35:26 (18:10)

Nemačka - Srbija 31:23 (16:12)

Francuska - Rusija 20.30

TABELA: Nemačka* 3-2-0 (+32), Francuska* 3-1-0 (+24), Brazil 3-0-2* (-2), Rusija 1-2-1 (+5), Srbija 1-1-3 (-19), Koreja 0-0-5 (-40).

UŽIVO:

KRAJ!

23:31 (60') Nismo iskoristili priliku da se prbližimo na "minus četiri". Vinček nas je kaznio iz kontre. Strelac je i Hajnefeter i to dva puta zaredom.

23:28 (57') Seriju Srbije od 4:0 prekinuo je Kolbaher. Kukić je promenom ritma stekao prednost, a onda je Vanja Ilić ukrao loptu i smanjio na 22:27. Šteta, Kolbaher je pokupio otpadak i izvukao sedmerac. Muše je nepogrešiv sa penala. Vorkapić pokazuje potencijal...

20:26 (54') Vanja Ilić ulazi s krila, koristi igrača više i postiže lep gol.

19:26 (51')  Sada je cilj da se ne doživi debakl. Cupara je dao gol... Srbija je u seriji 3:0, posle 10 golova razlike za Nemce.

16:24 (46') U Berlinu je sve rešeno...

- Kola su krenula nizbrdo po srpski tim...

16:21 (44') Kukić u slabiju stranu kreće i prolazi. Rezultat je opet smanjen. Razigrao se Kolbaher, njegov drugi gol zaredom. Au, Kolbaher se razigrao, Nemci u 42. minutu imaju 19:14. Raste prednost Nemačke. Vujić je isključen, Muše siguran sa sedmerca. Kukić je prošao, Druks isključen, Nemanja Ilić siguran i protiv Volfa.

14:18 (40') Silvio Hajnefeter nema rešenje za Nemanju Ilića, koji je neumoljiv sa penala. Uve Genshajmer opet ne postiže gol, ne koristi drugi sedmerac protiv Milosavljeva. Mnogo grešaka na našoj strani i gol Kolbahera.

13:17 (35') Nemanja Ilić još jednom precizan sa linije od sedam metara. Milosavljev je među stativama našeg gola u drugom delu. Odbranio je prvi šut Nemaca u drugom poluvremenu. Nismo iskoristili napad za "minus dva", a onda je Mošić isključen. Zemper posle više od četiri minuta trese našu mrežu.

I POLUVREME

12:16 (30') Nemačka je prvi put došla do "plus tri" 14:11. Evo i prvog gola Fabijana Videa. Tajm-aut Peruničića... Igrali smo 25 minuta u egalu, a onda je sve puklo. I to zbog tehničke greške. Slično je bilo i protiv Francuza. Pekeler je dao gol iz kontre. Mošić smanjio. Vide je postigao još jedna gol...

11:13 (25') Fet je našao gde će da šutira, učinio je to i pogodio. I još jednom naše desno krilo - Radivojević smanjuje rezultat. Muše je pobegao na mesto pivotmena, okrenuo se i zatresao mrežu. On je osmi strelac za Nemace. Mladi desni bek Milić postiže drugi gol. Lepa odbrana Cupare, šanse za izjednačenje. Au, greška kod izmene. Dobili smo isključenje i Nemcima dali loptu... Evo i isključenja Draška Nenadića. Preoštro je oborio Feta. Muše za "plus dva".

9:10 (20') Druks je našao prostor i savladao Cuparu. Berlinska publika je oduševljena, jer on upravo igra za klub iz prestonice - 8:7. Brza kontra Nemačke i realizacija Pekelera. Lepa akcija za Vujića, konačno nam "rade" bekovi. Vide je izborio sedmerac i isključenje Mošića. Ovaj put je Genshajmer siguran, među stativama je bio Cupara. prelep gol Radivojevića!

7:7 (15') Hajnefeter je zaključao gol. Druks doneo dva gola prednosti Nemcima. Raspoložen je Nemanja Ilić, njegov treći gol, drugi s krila. Cupara je drugi puz zaredom zaustavio napad domaćina. Lepa akcija za Mošića i odličan udarac. Nerešeno nije potrajalo... Ali, Milić se probija kroz odbranu i postiže gol. Uve Genshajmer je zaustavljen sa penala. Dejan Milosavljev je odličan!

4:5 (10') Druks je prošao i izjednačio. Stefan Vujić postiže gol sa devet metara. I dalje imamo prednost, igramo lagano, ne postoji više pritisak. Nemaju ga ni Nemci, što potvrđuje Štefan Fet - 3:3. Radivojević je izbrio penal i isključenje Druksa. Nemanja Ilić je siguran sa sedmerca. Hm, Pušica je bez lopte dobio dva minuta. Genshajmer se upisao i izjednačio. Njegov već 30. gol na Mundijalu. Hajnefeter je odličan među stativama. Vinček postiže gol za vođstvo Nemaca.

2:1 (5') Vrlo lepo se snašao Marsenić i postigao prvi gol na utakmici. Odbrana Cupare i gol Nemanje Ilića iz kontre za 2:0. Zemper daje prvi gol za Nemce.

- Počela je utakmica.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.