Rukometašice Srbije savladale Slovenke

Izvor: RTS, 06.Dec.2019, 07:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukometašice Srbije savladale Slovenke

Rukometašice Srbije plasirale su se u narednu fazu Svetskog prvenstva u Japanu među 12 najboljih selekcija, savladavši reprezentaciju Slovenije sa 29:27 (12:11) u vrlo dramatičnoj utakmici poslednjeg kola u grupi A.
Srpske rukometašice su uspele da načine igrački i rezultatski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preokret u meču sa Slovenkama i dođu do pobede koja ih vodi u narednu fazu takmičenja u kojoj će snage odmeravati dvanaest najboljih selekcija.

Rukometašice Srbije su loše ušle u meč u kome skoro do devetog minuta nisu postigle pogodak, dozvolivši Slovenkama da ostvare prednost od četiri gola. Ipak, od sredine poluvremena pojačavaju tempo, da bi u finišu došle do izjednačenja, a potom i završile poluvreme sa golom prednosti.
U prvim minutima drugog poluvremena, Slovenke uspevaju da dođu do izjednačenja, a potom se razvija ravnopravan duel sve do finiša poluvremena kada rukometašice Srbije uspevaju da izjednače i potom načine rezultatski preokret prelazeći ponovo u vođstvo sa minimalnom prednošću. U nastavku, uz nekoliko odličnih odbrana Tomaševićeve, uspevaju da uvećaju prednost koja ih vodi do konačne pobede i plasmana među dvanaest najboljih selekcija na Svetskom prvenstvu u Japanu.
U timu Srbije najefikasnije u napadu bile su Slađana Pop Lazić i Jelena Lavko, a doprinos naše golmanke Katarine Tomašević bio je izuzetan.
U selekciji Slovenije najefikasnije su bile Gros i Stanko.
Iz grupe A u narednu fazu Svetskog prvenstva, uz tim Srbije, idu selekcije Norveške i Holandije. Srpkinje su sakupila šest bodova u grupnoj fazi, ali dalje ne prenose nijedan bod, jer su savladale ekipe koje su završile takmičenje. 
Tok meča: 
08.15 – Kraj meča. Srbija je u narednoj fazi takmičenja! 
08.23 – Srpski selektor je zatražio pauzu u samom finišu meča, kada naš tim ima minimalnu prednost i loptu u posedu, ali i igračicu manje. Vrlo je vašno zadržati prednost ili bar sačuvati nerešen rezultat.
08.09 – Novo izjednačenje za Srbiju – 23:23. 
08.06 – Selektor Srbije je zatražio pauzu i pokušaće da reorganizuje igru tima koja je posustala i dovela do vođstva Slovenije od tri gola prednosti.
08.04 – Posle nekoliko kontranapada, Slovenija dolazi do izjednačenja, a potom i vođstva sa dva gola prednosti.
07.53 – Slovenački trener je zatražio tajm-aut posle vođstva selekcije Srbije od 15:12.
07.48Počelo je drugo poluvreme, prvi napad ima reprezentacija Srbije.
07.33 – Poluvreme. Na odmor selekcija Srbije odlazi sa jednim golom prednosti posle rezultatskog preokreta koji su načinile u samom finišu prvog poluvremena.
07.29 – Selektor Srbije traži tajm-aut, verovatno za dogovor kako pokušati da se dođe do vođstva jer ponovo imamo loptu na 11:11.
07.19 – Rukometašice Srbije uspevaju da dođu do izjednačenja! Posle par grešaka na obe strane, rukometašice Srbije uspevaju da iz nekoliko kontranapada anuliraju prednost Slovenki.
07.14 – Od desetog minuta utakmice potpuno druga slika na terenu. Rukometašice Srbije uspevaju da se vrate u igru i smanjuju prednost Slovenki na samo gol prednosti ulazeći u vrlo ravnopravan duel.
07.09 – Prvi gol naše rukometašice postižu tek posle devet minuta igre.
07.05 – Rukometašice Srbije nisu dobro počele meč i na samom startu selekcija Slovenije dolazi do prednosti od četiri gola.
07.00 – Počeo je meč. Prvi napad imaju rukometašice Slovenije.
06.58 – Igračice su izašle na teren, intonirane su himne i očekuje se početak meča.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kako je Srbija "izbegla" okršaj sa šampionkama?

Izvor: OkRadio.rs, 06.Dec.2019

Aktuelne evropske i svetske šampionke, rukometašice Francuske, neće nastaviti takmičenje na Svetskom prvenstvu u Japanu. One su u poslednjoj utakmici Grupe B poražene od selekcije Danske sa 20:18.   Od starta takmičenja francuski tim nije igrao na svom nivou, pošto nije uspeo da zabeleži...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.