Srbija domaćin SP u basketu

Izvor: B92, 21.Okt.2017, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija domaćin SP u basketu

Domaćin Svetskog školskog prvenstva u basketu 3X3 2018. godine biće Srbija, odlučeno je na Forumu Svetske školske federacije (ISF).

Forum je održan u italijanskoj Olbiji.

Predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković, koji je predstavljao Srbiju na Forumu, rekao je da je na ovaj način još jednom potvrđen ugled koji Srbija ima kao organizator velikih takmičenja.

"Beograd je izabran da bude organizator Svetskog prvenstva u basketu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 3x3 i siguran sam da ćemo napraviti spektakl", izjavio je Tanasković.

Istovremeno, odlučeno je da se Gimnazijada, najveći školski sportski dogadjad na svetu, održi u kineskom Jinjiangu. Gimnazijada se održava tokom leta, svake dve godine i na njoj se u 17 sportova takmiči 5.000 mladih.

"Gimnazijada je zaista veliko takmičenje. Nekoliko gradova je bilo u konkurenciji. Glasao sam za Kinu, na kraju su pobedili", dodao je Tanasković.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija će 2018. godine biti domaćin prvenstva u basketu!

Izvor: BKTV News, 21.Okt.2017

Potvrđen ugled našoj zemlji!..Domaćin Svetskog školskog prvenstva u basketu 3X3 2018. godine biće Srbija, odlučeno je na Forumu Svetske školske federacije (ISF), koji je održan u italijanskoj Olbiji...Predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković, koji je predstavljao Srbiju na Forumu,...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.