Španac Đerona novi selektor rukometaša Srbije?

Izvor: RTS, 11.Maj.2020, 12:20

Španac Đerona novi selektor rukometaša Srbije?

Španski trener Toni Đerona, za koga se već dugo spekuliše da će postati selektor Srbije, prihvatio je ponudu i uskoro će biti zvanično promovisan, preneo je Mocart sport.
Kako se navodi, promocija će biti obavljena čim okolnosti zbog pandemije koronavirusa dozvole.

On će na klupi naslediti Nenada Peruničića, a svi u RSS se nadaju da će voditi nacionalni tim na Svetskom prvenstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Egiptu, nakon što je Savez zvanično aplicirao za "vajld kard".
Đerona je trenersku karijeru počeo u mlađim kategorijama Barselone, da bi prešao u stručni štab prvog tima i istovremeno vodio B tim. Ovom treneru nije nepoznata saradnja sa Srbima.
Dok je radio u klubu trenirao je Dragana Škrbića, danas potpredsednikom RSS, a istovremeno se upoznao i sa golmanom Draganom Perićem, koji je branio boje Barselone.
Kada je seo na klupu katarskog El Džaiša u timu je imao, tadašnjeg srpskog reprezentativca, golmana Darka Stanića. Španac je aktuelni trener francuskog Šatra, u kom igra srpski bek Vanja Ilić.
Đeronin dugogodišnji saradnik u stručnom štabu je isto Srbin Zoran Paša Đorđić, koji će biti i njegov pomoćnik u reprezentaciji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Španac novi selektor rukometne reprezentacije Srbije

Izvor: Vostok.rs, 12.Maj.2020, 09:51

Toni Đerona je novi selektor rukometne reprezentacije Srbije. Španski stručnjak se i pre pandemije virusa korona spominjao kao naslednik Nenada Peruničića koji bi mogao da unese promene i osveži srpski nacionalni tim. Kako saznaje Mozzartsport, dogovor je definitivno postignut i on seda na...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.