Solari, posle 50 dana, ide po trofej koji mnogi nemaju!

Izvor: Mondo, 17.Dec.2018, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Solari, posle 50 dana, ide po trofej koji mnogi nemaju!

Fudbaleri Real Madrida otputovali u Ujedinjene Arapske Emirate, gde će braniti trofej na FIFA Svetskom prvenstvu za klubove. Solari je tek 50 dana trener Reala i može da osvoji trofej koji nema, recimo, Žoze Murinjo.

Dan nakon minimalnog trijumfa protiv Rajo Valjekana u subotu (1:0), fudbaleri Real Madrida otputovali su na FIFA Svetsko klupsko prvenstvo u Ujedinjene Arapske Emirate, gde se nada osvajanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poslednjeg trofeja u 2018. godini.

Evropski šampion u sredu će igrati u polufinalu protiv japanske Kašime, koja je u subotu bila bolja od meksičke Gvadalahare 3:2.

Finale u Abu Dabiju biće odigrano naredne subote, a tamo već sada mnogi vide Real Madrid i južnoameričkog šampiona River Plejt. Argentinci će u polufinalu odmeriti snage s domaćinom Al Ainom, čiji je trener Zoran Mamić.

"Radosni putujemo na ovo takmičenje. Imam dobar predosećaj", istakao je Santijago Solari, trener španske ekipe.

Upravo je prošle godine, takođe u Abu Dabiju, 33-godišnji Luka Modrić bio proglašen najboljim igračem turnira.

Godinu dana kasnije kaže: "To nam je važno takmičenje. Najbitnije je da kao ekipa odigramo dobro", poručio je najbolji igrač sveta za 2018. godinu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Osvoji li Real Madrid ovogodišnji turnir, biće mu to sedmi naslov svetskog prvaka. "Kraljevi"su ovaj trofej osvajali 1960, 1998, 2002, 2014, 2016. i 2017. godine.

I dok je njega u subotu publika na "Santijago Bernabeuu" nagradila pljeskom zbog osvajanja Zlatne lopte, nagrade koju je izneo pred navijače uoči utakmice s Rajo Valjekanom, njegovi saigrači su izviždani. Uprkos tome što je Đulena Lopetegija zamijenio Solari, od kada je u 11 susreta upisao devet pobeda, apatija ne napušta Madrid.

Samo je 55.000 gledalaca, od mogućih 81.000, ispratilo minimalnu pobedu nad gradskim rivalom, bez obzira što je to bila poslednja utakmica na "Santijago Bernabeuu" ove godine.

Dnevni list "Mundo Deportivo" napominje kako je prosek posjećenosti ove sezone najniži od 2002. godine.

Gledaoci koji su došli u subotu prisustvovali su teško izborenoj pobedi protiv pretposlednje ekipe prvenstva.

Solari je izvukao Modrića iz igre u nadoknadi kako bi "ukrao vrijeme" u trenucima kada je Rajo ozbiljno zapretio u pokušaju dolaska do boda u borbi za opstanak. Kada je poslednji put Rajo gostovao 2015. godine, Real Madrid slavio je čak 10:2.

"Bernabuu se dosađuje" pisalo je na naslovnici "Marka", dok je konkurentski list "AS" objavio sličnu naslovnicu: "Ovaj Real Madrid je dosadan".

Takvi napisi usledili su nakon druge uzastopne, ali minimalne prvenstvene pobede. Real Madrid je prošle sedmice pobijedio posljednjeplasiranu Uesku takođe 1:0, na njenom terenu, a Ueska je opasno napadala u poslednjim trenucima.

POVEZANE VESTIReal je pobedio, ali je potvrdio krizu!Bruka Reala - najteži poraz kod kuće! (VIDEO)Isko u ratu sa navijačima: "Šta hoćete kurv*** sinovi!"

Subotnja teško izborena pobeda usledila je nakon poraza 0:3 od CSKA u Ligi šampiona, što je isprovociralo salvu zvižduka. Bio je to najteži evropski poraz Real Madrida ikada, premda je već bio osigurao prolaz u osminu finala kao prvi u grupi.

Markos Ljorente, vezni igrač Real Madrida, rekao je kako su njegovi saigrači i on zadovoljni poslednjim partijama, no zatim je dodao da imaju prostora za napredovanje. Pozvao je navijače da ih počnu bodriti umesto napadati.

"Zvižduci nas slabe", naglasio je mladi fudbaler koji često igra kod Solarija.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Solari pak nastavlja s istom retorikom od kada je krajem oktobra seo na klupu.

"Svidelo mi se kako nas je bodrila publika čitavu utakmicu. Zvižduci na kraju, deo su fudbala", rekao je, te dodao:

"Mi smo, međutim, zadovoljni. Prošli smo grupu u Ligi šampiona s prvog mesta, nastavljamo igrati u Kupu Kralja, a u prvenstvu smo smanjili bodovnu razliku za vodećim. Osećaj je dobar", zaključio je Argentinac koji je ovaj trofej osvojio kao igrač 2002. godine sa Realom.

Na klupi Reala je tek 50 dana i već sada bi mogao da osvoji važan trofej koji mnogi treneri sanjaju i nemaju ga u svojoj kolekciji...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.