Sinančević bez plasmana, finale u bacanju kugle za istoriju

Izvor: RTS, 05.Okt.2019, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinančević bez plasmana, finale u bacanju kugle za istoriju

Srpski bacač kugle Armin Sinančević ostao je bez plasmana u finalu Svetskog prvenstva u Dohi, pošto je tri puta prestupio. Zlato osvojio Amerikanac Džo Kovač sa 22,91, dok su srebrni Rajan Kauzer i bronzani Tomas Volš bacili samo jedan centimetar manje.
U izuzetno jakoj konkurenciji, Sinančević nije uspeo da nađe ritam koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je imao pre dva dana u kvalifikacijama i sva tri puta je napravio prestup.

Srpski atletičar se u finale plasirao bacivši u kvalifikacijama kuglu 21,51 metara u A kvalifikaciomoj grupi, čime je za 77 centimetara propravio lični rekord.
Istovremeno, Sinančević je hicem u kvalifikacijama ostvario normu za Olimpijske igre u Tokiju.
Finale u bacanju kugli bilo je jedno od najzanimljivijih u istoriji atletike. 
Zlatnu medalju u Dohi osvojio je Amerikanac Džo Kovač sa daljinom od 22,91 metra, što je i rekord svetskih prvenstava.

Drugoplasirani Rajan Kauzer i trećeplasirani Tomas Volš bacili su samo jedan centimetar manje.
Zanimljiva je i činjenica da je pet prvoplasiranih takmičara bacilo kuglu više od 21 i po metra, što se desilo prvi put u istoriji takmičenja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.