SP 2018: Belgija ubedljivo savladala Tunis

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2018, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP 2018: Belgija ubedljivo savladala Tunis

Fudbalska reprezentacija Belgije plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji, pošto je danas u drugom kolu Grupe G u Moskvi pobedila Tunis sa 5:2.

Belgijanci su opravdali ulogu favorita protiv Tunisa, gotovo tokom svih 90 minuta imali su inicijativu, propustili su nekoliko dobrih prilika kojom su mogli i do ubedljivije pobede.

Vodeći gol za Belgiju postigao je Eden Azar u šestom minutu iz jedanaesterca, da bi Romelu Lukaku povisio na 2:0 u 16. Tunis >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je vrlo brzo, samo dva minuta kasnije smanjio zaostatak preko Dinala Brona, ali je Lukaku svojim drugim pogotkom u trećem minutu sudijske nadoknade vremena doveo svoj tim ponovo do dva gola prednosti.

Početak drugog poluvremena nastavio se u istom ritmu, Azar je u 51. ponovo zatresao mrežu Tunisa, da bi Miči Batšuaji u 90. povisio na 5:1.

Konačan rezultat na stadionu u Moskvi postavio je Vabi Kazri u 93. minutu.

Belgija je prva sa šest bodova, dok je Tunis poslednji bez bodova i nema priliku da se domogne osmine finala.

U drugoj utakmice Grupe G sutra se od 14.00 sastaju Engleska i Panama.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.