SELEKTOR IZNENAĐEN: Odigrali smo dobru utakmicu, moramo da zadržimo mirnoću

Izvor: HotSport.rs, 23.Sep.2014, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SELEKTOR IZNENAĐEN: Odigrali smo dobru utakmicu, moramo da zadržimo mirnoću

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je večeras da je iznenađen dobrom igrom nacionalnog tima na startu Svetskog prvenstva u Italiji.

- Ovo je za mene iznenađenje, ne zbog pobede, to smo svi očekivali, već zato što smo odigrali jednu dobru utakmicu. Bili smo u meču sve vreme, padovi su bili minimalni i uslovljeni dobrom igrom protivnika. Videlo se da su devojke sigurne u sebe, maksimalno motivisane i u najvećem delu utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << radile su sve što smo se dogovorili. Nadam se da cemo tu mirnoću zadržati i u narednim mečevima, rekao je Terzić posle meča, prenosi Tanjug.
Rival Srbije u drugom kolu B grupe biće reprezentacije Bugarske, a meč je na programu sutra od 20 sati.
- Sa njima teško igramo u poslednje vreme. Imaju kvalitetan tim, dobre napadače, jednog od najboljih srednjih blokera i pojedinačno su tim za respekt. Videćemo kako će to izgledati i u kakvoj su formi. Pripemićemo se dobro, ako ponovimo energiju i motiv sa današnje utakmice, imaćemo realne šanse da ih pobedimo, dodao je Terzić.
Na meču protiv Turske za seniroski tim debitovala je Tijana Bošković, koja je sa 22 poena bila najefikasniji pojedinac meča.
- Jako dobro smo ušle u meč. Prvi set odigrale smo fantastično, posle malo pale, ali na kraju uspele da se vratimo i osvojimo tri boda. Bilo je malo treme, one pozitvine, ali kako je utakmica odmicala sve je delovale lakše. Imala sam veliku podršku saigračica i stručnog štaba, rekla je Boškovićeva.
Pored nje, u pobedničkom timu sa 18 poena istakla se i Brankica Mihajlović.
- Odigrale smo sjajnu utakmicu, počev od servisa i prijema, onda je bilo lako igrati u odbrani i kontranapadu. Ovo je ohrabrujuća situacija za nas, jer smo SP otvorili pobedom. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, ako ne i bolje. Moramo da zaboravimo meč protiv Turske i posvetimo se starom protivniku, ekipi Bugarske, rekla je Mihajlovićeva.
Kapiten Maja Ognjenović istakla je da nacionalni tim odavno nije odigrao ovako borbeno i srčano.
- Raduje ovakav pristup igri, to su odlike koje su nas krasile svih ovih godina. Svetsko prvenstvo je takvo takmičenje gde nema vremena za pad i tugovanje, mora da se nastavi dalje i prebrodi kriza. Bilo je teško, iako rezultat nekome deluje kao da smo zabeležile sigurnu pobedu. Imale smo na terenu borbu do poslednjeg poena, zadovoljne smo što smo završile u četiri seta, rekla je Ognjenovićeva.
hotsport.rs
Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

KUP SRBIJE: Partizan i Zvezda traže nove pobede


PONOVO TRESE MREŽE: Fernando Tores i njegov prvenac u Milanu (VIDEO)


NBA: Majkl Bizli potpisao za Memfis




Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Terzić: Nisam očekivao ovako dobru igru na startu SP

Izvor: Press, 23.Sep.2014

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić izjavio je večeras da je iznenađen dobrom igrom nacionalnog tima na startu Svetskog prvenstva u Italiji. . Srpske odbojkašice savladale su u Trstu selekciju...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.