Rusiji oduzeto Svetsko prvenstvo

Izvor: B92, 01.Mar.2022, 10:43

Rusiji oduzeto Svetsko prvenstvo

Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da se Rusiji oduzima organizacija Svetskog prvenstva za muškarce zbog situacije u Ukrajini.

Svetsko prvenstvo u odbojci trebalo je da se održi u Rusiji u avgustu i septembru 2022. godine, ali zbog rata u Ukrajini, iz svetske kuće odbojke saopšteno je da se turnir pomera iz Rusije.

"Bord FIVB došao je do zaključka da bi bilo nemoguće organizovati Svetsko prvenstvo u Rusiji. Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga je odlučeno da se oduzme domaćinstvo", piše u saopštenju FIVB.

Novi organizator biće naknadno saopšten.

Titulu, inače, brani Poljska, koja je osvojila prvenstvo 2018, kada je u finalu savladala Brazil 3-0 u setovima.

Naša selekcija je na tom šampionatu osvojila četvrto mesto, pošto je u meču za bronzu poražena od Sjedinjenih Država (3-1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusiji oduzeto domaćinstvo Svetskog prvenstva u odbojci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2022

Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB) oduzela je Rusiji organizaciju Svetskog prvenstva za muškarce zbog situacije u Ukrajini...Svetsko prvenstvo trebalo je da se održi u Rusiji u avgustu i septembru, ali je, kako se navodi u saopštenju, zbog rata u Ukrajini "pomereno" iz Rusije..."Bord FIVB...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.