Rukometni savez Srbije želi ”vajld kard” za SP 2021. godine

Izvor: RTS, 08.Maj.2020, 18:39

Rukometni savez Srbije želi ”vajld kard” za SP 2021. godine

Rukometni savez Srbije aplicirao je za specijalnu pozivnicu Međunarodne rukometne federacije (IHF) za naredno Svetsko prvenstvo, koje će se januara 2021. godine održati u Egiptu.
Odlukom Evropske rukometne federacije (EHF) da se zbog pandemije koronavirusa ne održi baraž za SP 2021, odnosno da direktan plasman u Egipat ostvare selekcije koje su bile bolje plasirane na prethodnom Evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvenstvu 2020. u Norveškoj, Austriji i Švedskoj, rukometaši Srbije ostali su bez šanse da se na terenu u dvomeču sa selekcijom Slovenije izbore za kontinuitet učestvovanja na velikim takmičenjima.

"RSS je spreman igrački, finansijski i organizaciono da iskoristi priliku koja bi mu se ukazala, uz podsećanje da je muška reprezentacija Srbije od 2009. godine učestvovala na 10 od 12 evropskih i svetskih prvenstava", navodi se na sajtu RSS.
Svetsko prvenstvo 2021. u Egiptu će prvi put biti organizovano u formatu sa 32 reprezentacije od kojih je 28 već poznato.
IHF će dodeliti dve "specijalne pozivnice", dok će preostala dva učesnika doći sa kvalifikacija Severne i Centralne Amerike.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.