Hrabre Srpkinje srušile Nemačku!

Izvor: RTS, 09.Dec.2019, 07:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrabre Srpkinje srušile Nemačku!

Rukometašice Srbije, pogotkom Kristine Liščević u poslednjim sekundama utakmice, srušile selekciju Nemačke rezultatom 29:28. Srpkinje su odigrale veoma hrabro i na kraju potpuno zasluženo došle do trijumfa nad favorizovanim protivnikom.
Naše devojke su prikazale dva lica protiv Nemačke, ali su ipak izvojevale i drugi trijumf u drugoj fazi takmičenja, posle čega je ostala nada da mogu i do polufinala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Sada imaju četiri boda, jedan manje od Nemačke, dok su izjednačene sa Holandijom i Norveškom, koje igraju sa Danskom, odnosno Južnom Korejom. Ako Dankinje i Korejke pobede, onda će Srbija u poslednjoj rundi imati priliku da pobedom nad Danskom (sreda u 10.00) izbori mesto u borbi za medalje u Japanu.
Kompletne rezultate i tabele možete pogledati OVDE.
Izabranice selektora Ljubomira Obradovića mnogo bolje su otvorile utakmicu i vodile od samog početka. Golgeterski se istakla Dragana Cvijić, koja je održavala višak, a prva figura susreta bila je Kristina Liščević.
Naša igračica je dominirala u organizaciji, delila lopte i asistirala saigračicama koje su pogađale, neutralisavši tako brzi centar protivničke ekipe.
U jednom trenutku je naša selekcija imala pet golova viška (12:7), posle čega je usledila prva kriza u igri Srbije.
Finiš prvog poluvremena bio je u znaku grešaka naših devojaka, Nemice su istopile prednost, pa se na odmor otišlo rezultatom 19:17 za Srbiju.

Međutim, problemi koji su se nagomilali (dva isključenja za Cvijićevu, crveni za Radojevićevu i povreda Liščevićeve) osetili su se tek u nastavku, kada je "Elf" dodao gas i potpuno preokrenuo.
Srpkinje nisu mogle da pariraju Nemicama zbog skraćene rotacije, ali su se hrabro borile i to im se isplatilo u samom finišu.
Jovana Risović je zaustavljala sve pokušaje protivnica, Lavko je vezala četiri pogotka, a u poslednjim sekundama je dobrim prodorom izborila sedmerac. Pošto zbog jakog udarca nije bila u stanju da izvede najstrožu kaznu, to je prepustila Liščevićevoj, koja sigurno pogađa mrežu za veliki trijumf Srbije!
Cvijićeva je bila najefikasnija sa sedam pogodaka, uz samo jedan promašaj iz igre, pet je dodala Jelena Lavko, Slađana Pop-Lazić se zaustavila na četiri, dok je heroina Liščević dala dva i namestila još ko zna koliko.
Nemačku je predvodila Minevska sa šest golova, a po pet su dale Benke i Berger, koja je proglašena igračicom meča.
Nada Srbije živi, a sledeći protivnik biće Danska, sa kojom se naše devojke sastaju u sredu od deset časova.
Tok meča:

8.27 – Kraj utakmice, Srbija je pobedila! Finiš za infarkt i na kraju sedmerac koji je izborila sjajna Lavko. Dobila je snažan udarac i prepustila je Kristini Liščević da izvede najstrožu kaznu. Naša najbolja igračica je bila precizna u poslednjim sekundama i slavlje je moglo da počne!
8.25 – Lavkooo! Još jedan gol i Srbija dolazi do 28:28! Risovićeva brani na drugoj strani, naše devojke imaju napad za pobedu!
8.23 – Nastavilo se igrom "gol za gol", Lavko je lepo probila i izjednačila, ali su Nemice ponovo brzo uzvratile i povele 26:27.
8.16 – Nastavilo se mučenje Srbije u napadu, samo pet golova u drugom delu igre to potpuno potvrđuje. Srećom, igra u odbrani je odlična i Nemice se nisu odlepile.
8.08 – Sada Bergerova dominira, dva brza gola i Nemačka vodi 23:24.

8.05  – Pokušala je Cvijićeva da iznenadi protivničku golmanku šutem kroz noge, šteta je što nije pogodila.
7.58 – Novi problem za Srbiju, Liščevićeva ima sve većih problema sa povredom. Nemice to koriste i stižu do izjednačenja 21:21.
7.53 – Srpkinje su pored brzih napada Nemačke uspele da sačuvaju koncentraciju na startu nastavka i zadrže dva gola prednosti – 20:18.
7.31 – Počelo drugo poluvreme.

7.36 – Kraj prvog poluvremena! Dva brza gola Srbije, naše devojke odlaze na pauzu uz vođstvo od 19:17.
7.34 – Crveni karton za Radojević, čini se, prestrogo dosuđen. Srbija će ostati bez jedne igračice do kraja susreta.
7.31 – Nastavile su naše igračice sa tehničkim greškama, mnogo izgubljenih lopti dovelo je do toga da se potpuno istopi vođstvo. Takođe, veliki je problem što je Cvijićeva zaradila drugo isključenje – 16:16.
7.23 – Upala je ekipa selektora Ljubomira Obradovića u krizu – tri greške uticale su da se razlika istopi, ali je Cvijićeva izborila sedmerac i isključenje. Naše devojke su povisile na 13:10.
7.20 – Tomaševićeva blista na golu Srbije, a devojke u napadu igraju veoma raznovrsno. "Bomba" Lavko sa distance i prvi put je +5.
7.16 – Nastavila je Kristina Liščević da razbija odbranu Nemačke fantastičnim dodavanjima i u stilu Lea Mesija delila asistencije saigračicama. Pop-Lazićeva je jednu realizovala, ali je Benke smanjila na 10:7.
7.13 – Stoiljkovićeva i Pop-Lazićeva nastavile seriju, naš tim posle nešto više od 10 minuta vodi 9:5.
7.10 – Obe selekcije ostale su sa igračem manje, to je iskoristila Željka Nikolić i sa dva gola donela Srbiji 6:4.
7.06 – Srpkinje su bile raspoložene u napadu, ali su se sporije vraćale u odbranu. Nemice su često igrale na pivota koji bi odmah istrčao do kaznenog i posle sedmerca Minevskaje bilo je 4:4.
7.01 – Već u prvom napadu naše igračice su odigrale odličnu akciju na pivota i Dragana Cvijić je duel otvorila golom za 1:0. Liščevićeva je povisila, ali su Nemice odigrale karakterističan brzi centar i smanjile na 2:1.

7.00 – Počeo je meč Srbije i Nemačke.
6.57 – Intonirana je himna Nemačke, a potom se začula i "Bože pravde", himna naše zemlje.
6.50 – Igračice dve reprezentacije su izašle na parket hale u Kumamotou.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Japan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.